Ma dönt a bíróság annak a férfinak a letartóztatásáról, aki a zalaegerszegi Parkerdőben vert agyon egy fiatal nőt

Egy 50 éves férfi a zalaegerszegi Parkerdőben, 2019. június 14-ének éjjelén úgy összevert és megrugdosott egy nőt, hogy az a helyszínen életét vesztette: a Zala Megyei Főügyészség a többszörös visszaeső gyanúsított letartóztatására tett indítványt. A megdöbbentő bűnügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

Az 50 éves férfi még 2018 telén, a zalaegerszegi hajléktalanszállón ismerkedett meg a sértettel. A férfi többszörös visszaeső, legutóbb 2017-ben szabadult feltételesen az emberölés bűntette miatt kiszabott fegyházbüntetéséből.

A férfi és a nő között szerelmi viszony szövődött, egymásra élettársként tekintettek, mindketten italozó, hajléktalan életmódot folytattak. 2019. június 14-én is Zalaegerszegen bolyongtak, majd a délutáni órákban a Parkerdőbe mentek, ahol estig italoztak. A férfi és a nő is erősen ittas állapotba került, mire besötétedett: amikor éjszaka a férfi szeretkezni akart a nővel, az a közeledését visszautasította. A férfi ezután a nőt testszerte ütlegelni és rugdosni kezdte, aki a bántalmazás következtében elszenvedett sérülések miatt a helyszínen elhunyt. A holttestét 2019. június 15-én, a reggeli órákban járókelők fedezték fel.

A férfi cselekménye alkalmas a halált okozó testi sértés bűntettének megállapítására. A szökés veszélyére tekintettel a Zala Megyei Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, melyről a bíróság 2019. június 18. napján fog dönteni.

Papp Attila