Majd' 40 milliót csalt ki az agyafúrt nő - F. B. R. - egy férfitől: Holnap Keszthelyen ítélkeznek majd felette

Holnap az elsőfokú nyilvános előkészítő ülésére megy bűnperében F. B. R., akit csalás bűntettével vádolnak a keszthelyi ügyészek. A vádirat szerint a nő olyan euró-váltással kapcsolatos ügylethez kért pénzt, ahol a forint és az euró közötti árfolyam-különbözet lesz a nyereség: először még visszaadta a tartozást, hogy nagyobb összegeket is kérhessen, majd a végén 38 és fél millióval lépett le a színről.

A terhelt, F. B. R. 2015 tavaszán ismerkedett meg a férfi sértettel, miután különböző összegeket kért tőle kölcsön rövid időre, amelyeket minden alkalommal vissza is adott. A nő azt adta elő a sértettnek, hogy egy kft. ügyvezetője, amelyet külföldön, illetve Magyarországon is bejegyeztek. A vádlott idővel olyan euró váltással kapcsolatos ügylethez kért pénzt, ahol a forint és az euró közötti árfolyam-különbözet lesz a nyereség. A férfi két alkalommal is adott át nagyobb összegű pénzt a vádlottnak, aki a kölcsönszerződésben foglalt határidőre, az összegeket hiánytalanul vissza is fizette a sértettnek.

Ezt követően a sértett 2015 júliusában 38.500.000.-Ft-ot adott át a nő részére, ami után a vádlott elérhetetlenné vált. A büntetőügyben dr. Szilbereki-Vajda Dóra bíró mondja majd ki a végső szót a Balaton-parti város járásbíróságán.

Papp Attila