Megkezdődtek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák

Megkezdődtek az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgák. Zalában két helyszínen,  a megyeszékhelyen, illetve  Nagykanizsán, a Batthyány Lajos Gimnáziumban ezekben a napokban állnak a diákok a vizsgabizottság elé. 


A nagykanizsai vizsgaközpontban 176 diák ad számot tudásáról emelt szinten. A középszintű szóbeliket június 17. és 28. között tartják

Június 5 és 13. között tartják az emelt szintű szóbeli érettségi vizsgákat. A Batthyány-gimnáziumban összesen 270 vizsgát tesznek a maturandusok ezekben a napokban, magyarból, matematikából, történelemből, szakmai és természettudományos tantárgyakból. – A XX. századi világgazdaságot húztam, azon belül is a világgazdasági válságot. Az volt a feladatom, hogy összehasonlítsam Amerika és Németország válság kezelését. Beszélnem kellett a válság tulajdonságairól, kibontakozásáról. Úgy érzem, elég jól megcsináltam, annak ellenére, hogy a források egy kicsit nehezek voltak – mondta Kiss-Szabó Boglárka.

A felkészülés fontos a jövőt tekintve is, hiszen 2020-tól a felsőoktatási felvételihez követelmény lesz legalább egy emelt szintű érettségi vizsga teljesítése. – A Batthyány-gimnáziumban ez különösebb problémát nem okoz, mert a jelenlegi érettségizőink nagy részének, közel 100%-ának van legalább egy emelt szintű vizsgája. Egyébként az egyetemeknél nagyon sok helyen most is megkövetelnek legalább egyet. Ami nagyon lényeges változás lesz jövőre, hogy az ún. többletpontok számolásánál az első emelt szintű vizsgáért nem jár többletpont, mivel ez a feltétele a jelentkezésnek, csak a továbbiaknál – fogalmazott Piriti János, a Batthyány Lajos Gimnázium igazgató-helyettese.

A nagykanizsai vizsgaközpontban összesen 176 diák ad számot tudásáról emelt szinten, közülük csaknem 150 batthyánys. A középszintű szóbeliket június 17. és 28. között tartják.