Megtelt a régi mozikert a Szent Iván-éji mulatságra

2019. jún. 25.

Megtelt a régi mozikert a Szent Iván-éji mulatságra. A Kanizsai Kulturális Központ koncerttel, tűzzsonglőrrel és táncházzal várta a kikapcsolódni vágyókat a park gesztenyefái alá.


A Szent Iván-éji mulatság résztvevői egészen éjszakába nyúlóan vigadtak a mozikertben

Az égiek nem mindig fogadták kegyeikbe a rendezvényt, tavaly el is maradt, de idén már népes sereg gyűlt össze a parkban, hogy a zenei élmény mellett kikapcsolódjon a Szent Iván-éji mulatság keretében. A szervező intézmény vezetője szerint fontos ezt a hagyományt is őrizni. – Kelta eredetre vezethető vissza ennek a napnak a hagyománya, a napéjegyenlőség, a termékenységvarázslás. És ebből fakadóan, hogy a következő időszak is szerencsés legyen nemcsak a Kanizsai Kulturális Központnak, hanem Nagykanizsa Megyei Jogú Város számára is - említette Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója.

Az első fellépő a Retro Party Boys volt, tagjai leginkább a Shadows slágereivel szórakoztatták a közönséget, majd egy tűzzsonglőr lépett színpadra, aki megtisztelte a hagyományt a produkciójával. – Most csak tűz lesz látható, csak tűzből fog állni az egész műsor. Más kellékekkel is dolgozom, labda, karika, buzogányok, hulahoppkarikák, és megannyi más tárggyal zsonglőrködöm, viszont a mai este a tűzé lesz - mondta Csanaki Attila tűzzsonglőr.

A Szent Iván-éji mulatság résztvevői egészen éjszakába nyúlóan vigadtak a mozikertben.