Nagykanizsa város polgármesterjelöltjének Dr. Hári Tibort javasolja az MSZP

Közleményt adott ki az MSZP a mai elnökségi ülésükön született döntésekről. Ebből derül ki többek között, hogy felfüggesztették Szanyi Tibor párttagságát, csak úgy, mint Fekete Zoltánét.

„A Magyar Szocialista Párt elnöksége 2019. június 28-i ülésén értékelte az előválasztás eredményét. Köszönetét fejezte ki a budapesti választópolgároknak, akik szavazatukkal hozzájárultak, hogy sikeres és eredményes legyen az előválasztás. Külön örömét fejezte ki, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd-Szolidaritás jelöltje lett az ellenzék főpolgármester-jelöltje. Az elnökség továbbá köszönetét fejezte ki az előválasztási kampány lebonyolításában segítő párttagoknak, aktivistáknak, valamint Kunhalmi Ágnesnek, Tüttő Katának és Molnár Zsoltnak”- olvasható az MSZP péntek délutáni közleményében, melyben kinyilvánítják, hogy az elnökség támogatja Karácsony Gergelyt abban, hogy „Budapesten egységbe állítsa a sokszínű ellenzéki koalíciót, és így megszűnjön a Fidesz uralma a fővárosban”.

Mint írják, felkérték Molnár Zsoltot, a párt budapesti elnökét, hogy az ellenzéki pártok közötti kerületi megállapodások mielőbbi véglegesítésében járjon el. Felkérték továbbá Komjáthi Imrét, hogy a soron következő elnökségi ülésen adjon tájékoztatást a vidéki településeken létrejött önkormányzati választási felkészülés helyzetéről és a szövetségek megkötéséről.
Az elnökség döntött arról is, hogy Nagykanizsa város polgármesterjelöltjének Dr. Hári Tibort javasolja.

„Az MSZP Országos Elnöksége megerősítette, hogy a célunk továbbra is az, hogy az önkormányzati választások során minél több település kiszabaduljon a Fidesz fogságából. Ezt a célt minden olyan cselekmény veszélyezteti, amely a közösségünk egységének megbontására irányul. Ezért az európai parlamenti és a budapesti előválasztási kampány időszakában tanúsított, a párt megítélését nyilatkozataival, cselekedeteivel hátrányosan befolyásoló magatartása miatt Szanyi Tibor és Fekete Zoltán Pest megyei elnök tagsági viszonyát az Országos Elnökség – az Alapszabály vonatkozó részeit alkalmazva, egyhangú döntéssel – az Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsa előtt most meginduló fegyelmi eljárás időtartamára felfüggesztette”- derül ki a közleményből, mely kitér arra is, hogy Tóth Bertalan kezdeményezésére döntöttek arról, hogy a Párbeszéddel kötött szövetség megerősítése keretében létrehoznak egy szociális ügyekkel és egy zöld, fenntartható fejlődéssel foglalkozó kabinetet, amelyekben az MSZP részéről Korózs Lajos, illetve Tüttő Kata vesz részt.

Forrás: atv.hu