Négy év börtönt kapott az egerszegi szurkáló

facebook megosztás

2019. június 27-én a Zalaegerszegi Törvényszék már az előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki az édesanyját ért bántó szavak miatt rántott kést és sebesítette meg ismerősét. A büntetőügyről korábban hírportálunk is beszámolt. Az ítélethozatal részleteiről dr. Bartalné dr. Mentes Juditot, a törvényszék sajtószóvivőjét kérdeztem.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott és testvére 2018. augusztus 28-án a megyeszékhely vasútállomásának közelében találkozott a sértettel. A férfiak a délutánt együtt töltötték, a város több italboltjában jártak, s a testvérek rávették a férfit, hogy kéregetéssel próbáljon meg pénzt szerezni. Este fél 8 körül italozás és beszélgetés közben a sértett trágár kifejezésekkel illette a vádlott édesanyját, mire a férfi elővette 7,8 cm pengehosszúságú zsebkését és testszerte megszúrta vele a sértettet. Ennek hatására a férfi földre került, a mellkasa vérzett, a vádlott és fivére ennek ellenére távoztak. A sértettől távolodva észlelték, hogy a férfi felkelt, követte őket, majd az úttesten összeesett. Ekkor szólongatni kezdték és segítséget kértek a járókelőktől, akik végül kihívták a mentőket.

A sértettet négy késszúrás érte a bal combján és a mellkasán, valamint esése következtében a koponyája is megsérült. Ezek szövődményei alkalmasak lettek volna arra, hogy az orvosi segítségnyújtás hiányában a férfi halálát okozzák.

A vádlott a 2019. június 27-én megtartott előkészítő ülésen a tárgyalás tartása jogáról lemondott, beismerő vallomást tett, amit a bíró elfogadott. A Zalaegerszegi Törvényszék a férfit 2 rendbeli testi sértés bűntette miatt – jogerősen – 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.