Néptánc flashmobbal nyitották sportnapjukat a piaristások

Néptánc flashmobbal nyitották sportnapjukat ma a piaristások. Az iskola alsósaitól kezdve egészen a 11. évfolyamos gimnazistákig minden tanuló részt vett a látványos előadásban az Erzsébet téren. A mintegy 600 diák moldvai táncokat adott elő. A hatperces performansz célja a hagyományőrzés és a néptánc népszerűsítése volt.


Moldvai táncokat adtak elő a piaristások az Erzsébet téren, az ötletgazda Tőtős Hortenzia, az iskola néptáncpedagógusa volt  (Fotó: Gergely Szilárd)

– Ez egy könnyen tanulható tánc, így olyanok is be tudnak kapcsolódni, akiknek semmi közük a néptánchoz. S az első osztálytól a gimnáziumig azért nem mindenki vesz részt az óráimon, ezért választottuk ezt az egyszerű formáját ennek a táncnak. Ami még érdekes, hogy magát a zenei anyagot is piarista intézményhez kötődő zenekar játszotta fel. Ők szegediek, a szegedi piarista iskolán belül működő együttes, a Fábry Géza és Ivánovics Tünde által patronált zenekar, akiktől engedélyt kaptunk. Ők pedig nagy valószínűséggel a flashmobról készült felvételt elküldik arra a helyre, ahol gyűjtötték a zenei anyagot - fogalmazott Tőtős Hortenzia, a Piarista-iskola néptáncpedagógusa.