Piemont Királya

2019. jún. 11.

Az újításokra és a természetességre helyezi a hangsúlyt az év fagyiját készítő kanizsai cukrász. Ahogyan arról korábban már hírt adtunk, Wilheim Dávid több díjat is nyert a Szombathelyen rendezett versenyen, melyen több mint 50 fagylalt közül kapta a legnagyobb elismerést Piemont Királya fantázianevű alkotásért. A tejszínes fagylaltalapot piemonti mogyoróval, valamint saját készítésű ropogóssal és szedres szósszal ízesítette. A mintegy 15 éve működő kanizsai fagyizó tulajdonosa a cukormentes kategóriában egy tejmentes csokoládé sourbettel a második helyet érdemelte ki.  - Fontos volt számomra, hogy csak természetes alapanyagokkal lehetett nevezni a fagyiversenyen. Tojásból, állati tejszínből, tejből kellett összerakni a fagylaltokat. Nem lehetett használni kényelmi termékeket, aromákat, és ez késztetett arra, hogy elinduljak a versenyen - mondta el Wilhwim Dávid cukrász.