Részvételi csúcs a keszthelyi futófesztiválon

Rekordrészvétel mellett rendezték meg a pünkösdi hétvégén a 12. Intersport Keszthelyi Kilométerek (KKM) elnevezésű futófesztivált. A két nap alatt több mint 2500-an húztak futócipőt, a maratont Németh Gábor és Szekeres Anna nyerte.


Fotó: KKM

A Zalai Hírlap-gyermekversenyek 24 futamában 800-an, a 2,5-42,2 km-es távokon összesen 1703-an álltak rajthoz. A legnépszerűbb a félmaraton volt 524 fővel, a maratont 124-en futották le, a maratonváltók száma 172 volt; a versenyt handbike-osok is teljesítették.    

A maratont Németh Gábor (2:40:39 óra) és Szekeres Anna (03:23:36) nyerte. Félmaratonon Horváth György (1:09:30) és Szabó Tünde (1:18:45) lett a győztes.    

Az Ötpróba-eseményként is naptárba kerülő futófesztivál jótékonysági célokat is megvalósított, a KKMHELP program keretében gyűjtést szerveztek a Keszthelyi Kórház Sürgősségi Osztályának mobil lélegeztetőgép beszerzésére.     

"Kiváló időjárás fogadta a Balaton nyugati partján a futókat. Büszke vagyok arra, hogy ilyen nagy számban választották kikapcsolódásként a keszthelyi futóversenyt, ami a gyermekek és a felnőttek számára is egyre népszerűbb. Sikeres kiegészítő programot jelentettek a KKMGASZTRO vendéglátós kitelepülések mellett a koncertek is. Szép gesztust jelentett, hogy Iváncsics Zsolt, a magyar Forrest Gump úgy futotta le a félmaratont, hogy végig tolt egy mozgássérült kisfiút, Tóth Kornélt, majd együtt értek a célba" - ismertette Bedő Beáta főszervező.

MTI