Sárkányok!

facebook megosztás

Pénteken még az iskolások vették birtokukba a tavat, szombaton azonban már a felnőtteké volt a víz. A sárkányok 11. alkalommal versengtek Nagykanizsán. - Ez egy kitűnő lehetőség, nagyon jó csapatépítés.  Vidámak, mindig szoktam látni, jól érzik magukat, a parton a kijelölt helyen lehet főzni, egy emlékezetes nap lesz - mondta el Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.

A csapatok többsége rendkívül komolyan vette a felkészülést. A versenyzők célja nemcsak a szórakozás volt, hanem az, hogy a maximumot nyújtsák a sárkányhajóban. A Kanizsa Trend gárdája is több hetes edzés után szállt vízre.

- Szempont volt az, hogy kitartó legyen, itt legyen minden edzésen, legyen benne erő. Kiválasztottuk az embereket, de nyilván sokkal többen is jelentkeztek volna - fogalmazott Dudás Valéria a Kanizsa Trend csapatának vezetője.


Sok esetben a másodpercek döntöttek a helyezésekről (Fotó: Gergely Szilárd)

Idén több olyan cég is volt, amely nem csak egy csapatot állított ki.

- Nagyon jó csapatunk van, és most már valóban igazi csapattá értünk. És hogy ezt a csapatot növeljük és fejlesszük, ezért jöttünk idén is, már két csapattal. a Fürgék és a fitt RehaBikák. Ami nagy öröm számomra, sok kolléga családdal érkezett, hozta a kisgyereket, férjet, feleséget, főzünk, és együtt vagyunk - mondta el Péntekné Horváth Szilvia a Kanizsa Rehab Kft. rehabilitációs mentora.


A sárkányhajózás nemcsak kihívást jelent a résztvevőknek, de kiváló közösségépítő program is (Fotó: Gergely Szilárd)

A győzteseket kategóriánként díjazták. A települések versenyét a budapesti Vas-lapátok nyerték, a céges mix kategóriában a Kanizsa Trend nyert, a baráti mix versenyben pedig a Dragon Warriors végzett az élen. A férfi csapatok között a Kanizsa Tempo volt a nyertes, amely szintén trendes egység, a nőknél pedig az Amazon Warriorsé lett az aranyérem.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.