Sokan felkeresték a nyílt napon a művésztelepet

Nyílt napot tartott a Ludvig Nemzetközi Művésztelep. A kendlimajori szimpóziumot több érdeklődő is felkereste, hogy találkozhasson a világ különböző pontjairól érkezett művészekkel. Az alkotótábor szombatig tart, aznap este egy zárókiállítással búcsúznak a táborozók Dél-Zalától.

Immár sokadik napja dolgoznak fáradhatatlanul a művészek Kendlimajorban. A tábor első fele élményekkel gazdagon telt mindenki számára.

– Voltunk a lendvai Hundertwasser–Hasegawa-kiállításon. Mind a vár, mind a kiállítás nagyon szép volt. Nekem személy szerint a japán művész jobban tetszett, de hát ez egy szubjektív dolog – fogalmazott a Németországból érkezett Ralf Klement.

A hosszú hétvégén nyílt napot is tartottak: sokan éltek a lehetőséggel, hogy alkotás közben beszélgethessenek a művészekkel.


Készülnek az új alkotások

– Rengeteg művész van itt a világ minden tájáról. Hatalmas élmény, olyan, mintha Disneylandben lennék. Nagyon tetszik – árulta el kérdésünkre M. Tóth Zsuzsanna.

A művésztelepet a napokban még a Szépművészeti Múzeum Baráti Köre is meglátogatta.

– Megnézték a Hevesi Sándor Művelődési Központban Ralf Klement és barátai kiállítását, aztán eljöttek ide, elidőztek itt egy kicsit, ismerkedtek velünk és a művészteleppel. Úgy távoztak, hogy nagyon szép élményeket kaptak – mondta Ludvig Klára, a Ludvig Nemzetközi Művésztelep egyik szervezője.

A következő napok programjai közt az Angliából hazatérő Mérksz Andor pénteki esti audiovizuális performansza szerepel, szombaton pedig a szimpóziumon készült alkotásokból nyílik zárókiállítás 19 órakor. A művészek ezzel a tárlattal búcsúznak Kendlimajortól.