Sör, zene és jókedv

facebook megosztás

Nem sokkal a Kanizsa Televízió Híradójának kezdete előtt csapra verték az első hordó sört, és ezzel hivatalosan is megkezdődött a 8. Kanizsai Sörfesztivál. A két napos habos fieszta programjában számos helyi fellépő, illetve országosan ismert előadó szerepel. Ma este az Emelet, holnap a Republic lesz a sztárvendég.

A nagy hőség a délutáni órákban még nem csábított tömegeket az Erzsébet térre, de a standok felkészülten várták az embereket. - A hagyományos, máskor is szereplő sörfajták mellett mindig próbálunk újakat is meghívni, most is lesz egy-két kézműves sörfőzde, akik még nem szerepeltek a fesztiválon. Gyümölcsös sörökkel, magyarországi házi kézműves sörökkel, IPÁ-kal és házi erjesztésű sörökkel jönnek, kb. 70-80 féle sört lehet megkóstolni a fesztiválon - említette Koncz Zsolt, a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke.


Idén Balogh László, a humán bizottság elnöke és Koncz Zsolt, a sörfesztivált szervező egyesület vezetője nyitotta meg a habos fiesztát (Fotó: Gergely Szilárd)

Az első hivatalos sörcsapolásra sem kellett sokáig várni. Mint ahogyan a fesztivált megnyitva Balogh László fogalmazott, ezekre a kikapcsolódást biztosító rendezvényekre szükség van Nagykanizsán. - A modern kor divatja a fesztiválozás, illetve azt gondolom, minden időben megvoltak a megfelelő ünnepek, alkalmak, nevezhetjük akár fesztiválnak is ezeket. Nagykanizsa részéről, a város részéről, az itt lakók részéről van egyféle tudatosság, hogy ennek a városnak, a mi városunknak jól áll jó pár fesztivál - fogalmazott a humán bizottság elnöke. 

Holnap, egyebek mellett, Dér Heni- és Republic-koncert, valamint a Zero zenekar utcabálja várja a szórakozni vágyókat. 

 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.