Sörfesztivál teltházzal

facebook megosztás

Nem mindenki választotta a Balatont vagy a vízpartot – estére csordulásig megtelt az Erzsébet tér szombaton, a 8. Kanizsai Sörfesztiválon. A hűsítő italkínálat és a koncertek is vonzották az embereket a kánikula ellenére.

Sok sör fogyott ez biztos – így értékelt szombat este a szervező, Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke. Koncz Zsolt úgy fogalmazott: a nagy meleg próbára tette a szervezőket és a fellépőket is, de mindenki túlélte a megpróbáltatásokat. – Mindenhol nagy forgalom volt a sörfőzdéknél, úgy gondolom mindenki megtalálta a neki megfelelő sörfajtát, sörkülönlegességet. A fellépőknél is ugyanezt gondolom. sokan voltak a tegnap esti koncerteken is, voltak technikai problémák, de ettől függetlenül a közönség kitartott a koncert mellett – mondta el Koncz Gábor a Kanizsa Turizmusáért Egyesület elnöke.


A hangulatra nem volt panasz (Fotó: Gergely Szilárd)

A sörfőzdék közt első alkalommal lehetett találkozni a Kőszegi sörrel, a város főzdéje szinte egyidős a néhai nagykanizsai gyárral. Az 1800-as évek végén három nagy gyár alapult a Dunántúlon, a soproni, a kőszegi és a kanizsai. Jó pár év után a kőszegi gyártás átkerült Sopronba, de ma már van, aki tovább viszi a kőszegi álmot.


Aki egy kis frissítőre vágyott, széles sörkínálatból válogathatott (Fotó: Gergely Szilárd)

– A 120 éves jubileum alkalmából egy ötlettel előálltam, hogy jó volna ezt a sörkultúrát újra életre kelteni, hogy a dédszüleink milyen söröket ihattak? Érdekes kérdés volt, a helyiek próbáltak segíteni, és az egész szimbolikusan indult útjára. Saját sörfőzdém még nincs, bérgyártással gyártódik. A recept, a márka hozzám tartozik, a meglévő kis üzemben a meglévő recepteket megpróbáltam úgymond újraéleszteni – fogalmazott Kiss András, a Kőszegi Sör tulajdonosa.


Szombat este a Republic csinált nagy bulit az Erzsébet téren (Fotó: Gergely Szilárd)

Sörkülönlegességekből nem volt hiány a fesztiválon, de a zene és a koncertek is csábították az érdeklődőket.


A Republic 30 év után is Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara (Fotó: Gergely Szilárd)

– A Republic volt az a zenekar – és tényleg nem akarok óriási párhuzamokat vonni, mert valóban nem is lenne ennek helye – de mondjuk a Queen egy olyan együttes volt, akik soha nem kategorizálták be magukat. Játszották amit éppen szerettek. Mi mindig azok voltunk, ha punk dalt szeretnénk játszani, azt játsszuk, ha rock and roll-t szeretnénk, azt játsszuk, tehát a Republic stílusa mindig a stílustalanságban rejlett, és ezt a stílustalanságot a mi közönségünk 29 éve nagyon tolerálja – mondta Boros Csaba, a Republic basszusgitáros-énekese.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.