Szezonkezdet a nagykanizsai postagalambászoknál

facebook megosztás

Az idei versenyszezon a versenykerület kiírása szerint tizenkét versenyútból áll az öreg galambok vonatkozásában – tudtuk meg Liplin Lászlótól, a J02 Nagykanizsa Postagalamb Sportegyesület elnökétől.

A tizenkét versenyút: négy rövid távú versenyből (100-400 km), négy középtávú versenyből (300-500 km) és négy hosszú távú versenyből (500-800 km) tevődik össze, melyek a közelmúltban kezdődtek és július 20-án fejeződnek be az országos a németországi Magdeburgból induló rendezendő versenyúttal, aztán következik még egy szuper hosszú távú, Hamburgból megrendezendő nyílt verseny, július 27-én.

A J02 Nagykanizsa Postagalamb Sportegyesület tagjai közül 19 fő nevezett a versenyekre és váltott versenyengedélyt a Magyar Postagalamb Szövetségtől. Tagjaik összesen több mint 700 postagalambbal neveztek a versenyekre. Visszatekintve a mögöttük hagyott esztendőkre, az idei nevezett létszám a legmagasabb és az egyesület tagjai közül ilyen sokan még sohasem versenyeztek. A sok induló galambász és a sok nevezett galamb sok jó és izgalmas versenyt ígér.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.