Szinte kapkodnak értük

Négycsapatos tornán vehetett részt az FC Nagykanizsa U14-es labdarúgó együttese Olaszországban, melynek előzménye is volt, hiszen az elmúlt esztendőben - a fiatalokkal foglakozó Rácz Szabolcs ismeretségi körének hála – a taljánok jártak már a dél-zalai városban. Ezt az alkalmat viszonozták most az olaszok.


Önmagáért beszélő környezet, remek szervezés és újabb futballkapcsolatok várták az FC Nagykanizsa fiataljait Olaszországban

A Bassano del Grappába utazott kanizsai legénység a Pove del Grappa városrész két csapatával, illetve a németországi TSV Landsberg 1882 egyesületének fiataljaival vette fel a versenyt.

- Kitettek magukért a házigazdák, hiszen városvezetői szinten fogadták a résztvevőket – mondta el a Sáskák színeiben még ma is focizó Rácz Szabolcs. - A tornán túl ráadásul újabb sportkapcsolatok is nyílhatnak, hiszen a németek is meghívtak minket, illetve a romániai Arad városának futball utánpótlásából is szereztünk kint később hasznosítható kapcsolatokat.

A kanizsai csapat edzője, Cs. Horváth Gábor átvéve a szót elmondta, ifjú gárdájuk nem vallott szégyent, hiszen három 35 perces találkozót vívtak két döntetlent és egy vereséget jegyezve, ugyanakkor ezzel az eredménysorral is érmet érdemeltek ki.

A kanizsaiak eredményei: Football Valbrenta U15 – FC Nagykanizsa 2-2 (kanizsai g.: Horváth Áron 2), Football Valbrenta U14 - FC Nagykanizsa 0-0, FC Nagykanizsa – TSV Landsberg 1-2 (kg.: Mismás Dávid). A bronzérem mellett a kanizsaiaknál a legjobb teljesítményt nyújtó játékost is díjazták, ő pedig Sámi Bálint lett.

P.L.