„Törjenek magasra, mint ez a fa!” – diplomaátadó a PEN-en

Csaknem félszáz hallgató kapta meg diplomáját a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán. Az intézménytől három kar: a gazdaságtudományi, a mérnöki és a műszaki informatikai kar végzősei búcsúztak. Az ünnepségen tanulókat és oktatókat is jutalmaztak.

Hosszú évek óta hagyomány, hogy a PEN végzősei, mielőtt átvennék diplomájukat, ökumenikus istentiszteleten mondanak hálát tanulmányaik befejezéséért. Idén ennek helyszíne az Alsótemplom volt. A hallgatók és hozzátartozóik azért is imádkoztak, hogy a fiatalok sikeresen vegyék a jövőbeli próbatételeket. A kampusz életében fontosak a tradíciók. Idén ültették el először a végzősök fáját, amely a közösséghez tartozást is szimbolizálja.


A végzősök fájának elültetésével új hagyományt teremtene a PEN közössége

– Ez a fa, ahogy talán mély gyökereket ereszt majd, bízom benne, hogy az elmúlt évek, amelyeket a hallgatókba fektettünk, és a bizalom, amit tőlük kaptunk, egyfajta gyökeret ver az alma mater és a hallgatók közé. De abban is bízom, hogy ahogyan ez a fa az évek múlásával magasra tör, a végzett hallgatók is szép szakmai sikereket fognak elérni – mondta dr. Tóth-Kaszás Nikoletta kampuszigazgató.

A hallgatók bizakodva tekintenek a jövőbe.

– Szerintem teljes mértékben hasznos tudásra tettem szert. Bízom benne, hogy ezt tudom is majd kamatoztatni a jövőben, és olyan állást találok, amely nekem is fekszik majd – fogalmazott a végzős turizmus-vendéglátás szakos Roósz Péter.


Cseresnyés Péter: a diplomával a tudás megszerzésének képessége és felelőssége is jár

Az ünnepségen Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő arra buzdította a fiatalokat: ne hagyják abba a tanulást. Az átvett oklevéllel a tudás megszerzésének képessége és felelőssége is jár, mondta.

– Egy adott pillanatban megszerzett tudás abban az adott pillanatban lehet, hogy elég, de a következő időszakban már tovább kell képeznie magát, hogy ebben a hatalmas információözönben, ami körülvesz bennünket, kiigazodjon, illetve a tudását hasznosítani tudja a munkaerőpiacon – hangsúlyozta a politikus.

Nagykorú lett a PEN, amely szeptemberben már a 20. tanévét indítja, erről dr. Gelencsér András rektor beszélt. A régió gazdasági és társadalmi életéhez ezer szállal kötődő kampusz három kar tudományterületén működik, és lefedi a teljes képzési palettát, a felsőfokú szakképzéstől egészen a doktori képzésig.

Az ünnepségen átadták az Év Önkéntese, a PEN Ezüst, valamint a PEN Arany Toll díjakat, de nemcsak a hallgatók, hanem az oktatók munkáját is elismerték.


A diploma megszerzése a hallgatók és az oktatók közös sikere

A végzősök esküt tettek arra, hogy munkájukkal az intézmény hírnevét öregbítik. Ebben a tanévben mintegy ötven hallgató kapott diplomát. Közülük lesz, aki a turizmus-vendéglátásban, más logisztikai mérnökként vagy víz- és szennyvízkezelő rendszerüzemeltető szakemberként helyezkedhet el.

Elismerések:

A Kanyssa Hallgatói Alapítvány „Év Önkéntes díját Domján Lili kapta

Oklevelet kapott a Tímár László Esettanulmányi Verseny harmadik helyezett csapata (tagjai: Domján Lili, Marton Kata, Faludi Máté, Miklós Marcell), valamint a Virgo Ventures Technológiai Inkubátor startup ötletversenyén első helyezést elért Aradi Róbert és Szrapkó Bence

A PEN Ezüst Tollat Bolla Laura végzős turizmus- vendéglátás felsőoktatási szakképzéses hallgató kapta

A PEN Arany Tollat Csere Krisztián, egykori mérnökinformatikus alapszakos hallgató, jelenleg a Tungsram Operation Infrastructure architect-je kapta

A Kiváló oktató-kutató díjat Dr. Holczinger Tibor egyetemi docens kapta

Az emberi erőforrások minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékérmet adományozott Dr. Pintér Ferenc oktatónak