Ünnepi szentmisét tartottak a förhénci kápolnában

facebook megosztás

Ünnepi szentmisét tartottak a förhénci kápolnában. A hegyháthoz kötődő katolikus közösség a húsvét utáni 40. nap, Urunk mennybemenetele alkalmából gyűlt össze és imádkozott.

Folyamatosan érkeztek a hívők a förhénci kápolnába, ahol hamar megteltek a padok. Volt, aki a mise előtti perceket is csendes imádsággal töltötte. Mások a szabad ég alatt várták a déli harangszót. Azok a vallásos emberek, akik kötődnek a hegyháthoz, el sem tudják képzelni, hogy ne vegyenek részt a búcsúi szentmisén.

– Kötelességem nekem itt lenni. Keresztény magyar emberként nincs más választásom, de nem is akarom, hogy legyen, mert így szoktam meg, és így teszek a jövőben is, ha az Isten is úgy akarja – fogalmazott Papp István.


Azok a vallásos emberek, akik kötődnek a hegyháthoz, el sem tudják képzelni, hogy ne vegyenek részt a búcsúi szentmisén

Sokakban elevenen él még a régi búcsúk ünnepe.

– Gyerekkorunkban még kerékpárral jöttünk fel a búcsúra. Volt egy-két sátor itt, utána meg elvoltunk itt. Egyikünk-másikunk apjának volt itt egy pincéje, elmentünk ide-oda, elvoltunk – árulta el Dervalics György.

Az Urunk mennybemenetele alkalmából tartott szentmisét Bengyák Vince miháldi plébános mutatta be. A förhénci kápolnában – különleges módon – évente két búcsút is tartanak. Az egyiket ilyenkor, a másikat pedig augusztusban, a templom titulusának tiszteletére, Urunk színeváltozása ünnepén.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.