Utazhatnak

Zárultak a megyei veterán labdarúgó bajnokság (60 év feletti focisták versengésének) küzdelmei és a tavaszt még az élről kezdő Nagykanizsa hiába csúszott le az első helyről, mégis utazhat a fővárosi országos döntőre.

Előtte azonban még a bajnokság utolsó fordulóját Zalaegerszegen rendezték meg és a kanizsaiaknak azért is volt annak tétje, mivel országosan a legjobb másodikként még bőven volt esélye a továbbjutásra.


A Lenti-Lendva együttese (piros szerelésben) ellen legutóbb is meg kellett küzdenie a kanizsai veteránoknak az egy pontért

Megyei veterán labdarúgó bajnokság, 6. forduló, Zalaegerszeg. Eredmények: Zalaegerszeg - Lenti-Lendva 2-0, Zalaegerszeg - Nagykanizsa 0-2 (kanizsai g.: Ifjovics 2), Nagykanizsa – Lenti-Lendva 1-1 (kg.: Bene). A kör alkalmával az dőlt el, hogy a kanizsaiak nem tudták ledolgozni az ötpontos hátrányuk, ugyanakkor az már akkor biztossá vált, hogy a Lenti-Lendva csapata is meghívást kapott a döntő VIP-csapatai közé, melynek keretében június 22-én, szombaton szlovákiai, romániai, valamint a magyar VIP-válogatottal mérkőzhetnek majd Budapesten.

Időközben pedig hivatalossá vált, hogy a június 22-ei fináléra, az angyalföldi sportcentrumba mindhárom zalai legénység utazhat, a már említett Lenti és a csoportgyőztes Zalaegerszeg mellett ott lehet a Nagykanizsa is, mint a legjobb második helyezett gárda. Jövő szombaton a dél-zalaiak ellenfelei a Debreceni ASE, Kecskemét, Miskolc, Óbuda, Örkény, Pécsi VSK, Siófok, Szeged-Móraváros, Székesfehérvár, Zalaegerszeg alkotta mezőnyből kerülhetnek ki.