Városi tanévzáró

Mintegy háromszáz diákot és felkészítő pedagógusaikat köszöntöttek a városi tanévzárón. A nagykanizsai önkormányzat és a tankerületi központ tegnapi közös rendezvényén azoknak a tanulóknak és tanároknak a munkáját ismerték el, akik a tanév során országos versenyeken értek el kimagasló eredményt.

Az ünnepélyes tanévzárón a szakképzésben tanuló és országos szakmai versenyeken remekül teljesítő fiatalokat is díjazták tegnap a HSMK-ban. – Külön öröm ez számunkra, hiszen mi – amióta a szakképzési centrumok megalakultak – nem az önkormányzathoz tartozunk, de még egyszer sem felejtettek ki bennünket, mindig itt lehettünk és közösen ünnepelhetjük meg ezt. Az is öröm, hogy nem egy, hanem több területről is vannak a mi iskolánkból diákok, akik remek eredményeket értek el. Vannak ágazati versenyzők, ápolók, van egy esszéíró pályázaton aranydíjas diákunk, s fodrász tanulónk is - fogalmazott Laukó Emőke, a Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskola igazgatója.


Mintegy háromszáz diákot és felkészítő pedagógusaikat köszöntöttek a városi tanévzárón

Csaknem háromszáz diák kapott elismerő oklevelet a tegnapi rendezvényen. A fiatalok között volt, aki – egyebek mellett – matematika, angol, rajz, informatika vagy éppen rendészeti versenyen ért el jó eredményt. – Az első fordulóban egy általános tesztet kellett kitöltenünk, ez rendészeti ismeretekből állt, könnyebb kérdések voltak. Innen jutott tovább 31 ember a második fordulóba. Én is bejutottam. Ez a verseny Szolnokon volt, itt a 15. helyezést sikerült elérnem a 31-ből - említette Horváth Márk, a Zsigmondy-iskola diákja.

A tanév során kiemelkedő szakmai munkát végző pedagógusoknak a tankerületi központ igazgatója adta át az elismerő oklevelet. Magyar Ferenc köszöntőjében kiemelte, a kiváló tanulmányi eredményekhez és a sikeres élethez a tehetség nem elég, ahhoz kitartás és alázat, valamint egy megfelelő mester, egy a hivatása iránt elkötelezett pedagógus is kell. – A kiválóság áldás, s egyben felelősség is. Hisz, ha valaki tehetséget kap a Jóistentől, a saját felelőssége hogyan él vele. Csak a tehetség ugyanakkor önmagában nem elég, az eredményekhez kitartás, alázat, szorgalom és sok-sok munka kell. S akik itt ülnek, pontosan tudják ezt. Sőt, önmaguk erre a példa - fogalmazott Nagykanizsa Tankerületi Központ igazgatója.

Egész éves szakmai tevékenységéért 62 pedagógus vehetett át oklevelet, és mintegy 300 diákot, valamint felkészítő tanáraikat is jutalmazták a városi tanévzárón.