Városvédők köszöntöttek

Városvédők köszöntöttek. Dr. Lendvai Anna a napokban, dr. Pintér Ferenc pedig júliusban ünnepli 70. születésnapját, ebből az alkalomból a Nagykanizsai Városvédő Egyesület gratulált a két pedagógusnak.


Dr. Lendvai Anna a napokban, dr. Pintér Ferenc pedig júliusban ünnepli 70. születésnapját

Már hagyomány, hogy a városvédők Nagykanizsa egy-egy jeles személyiségét köszöntik születésnapja alkalmából. Ezúttal két pedagógust, dr. Lendvai Annát és dr. Pintér Ferencet ünnepelték. Dr. Lendvai Anna a Pécsi Tanárképző Főiskola magyar-történelem szakán diplomázott. Pedagógiai pályája mellett tudományos kutatómunkát is folytatott, és több publikációja megjelent egyebek mellett a zalai céhekről és a Bolyai-iskola történetéről. Tevékenységét számos kitüntetéssel ismerték el. – Nagyon meghatódtam, amikor meghallottam, hogy van egy ilyen szokás, hogy a város olyan polgárait, akik valamit tettek Kanizsáért, köszöntik a születésnapjukon. Szerénytelenség nélkül, de gondolkodtam rajta, hogy méltó vagyok-e erre a nagyon szép gesztusra. Nagyon köszönöm és nagyon örültem neki – árulta el Dr. Lendvai Anna.

Dr. Pintér Ferenc egész életében a matematikával foglalkozott. Országosan elismert szaktekintélyként, eredményes munkájával a magyar matematikusok és pedagógusok megbecsülését is kivívta. Szakköröket és tehetséggondozó programokat indított, valamint létrehozta az Erdős Pál Tehetséggondozó Iskolát, amit 2016 óta a Matematikai Tehetségekért Alapítványon keresztül működtet. – Nagyon sok tehetség indult el innen Zalából is és Kanizsáról, valamint környékéről is, akikre büszkék vagyunk. Én meg nem is gondoltam arra, hogy ekkora megtiszteltetés ér. Nem gondoltam, hogy a városvédők a kulturális dolgokkal is foglalkoznak. Örülök neki, hogy figyelnek ilyen dolgokra is és megtiszteltetésnek veszem – mondta Dr. Pintér Ferenc. A városvédők egy-egy ezüst emlékéremmel is meglepték az ünnepelteket.