Vízre szálltak a sulisárkányok

facebook megosztás

Vízre szálltak a sulisárkányok: az általános és a középiskolások versenyével elkezdődött a Nagykanizsai Sárkányhajó Fesztivál. A diákoknak meghirdetett futamokra 19 csapat nevezett, szombaton pedig már a baráti társaságok, a munkahelyi kollektívák és a települések csapatai ragadnak lapátot.

Addig sem unatkoztak a gyerekek, amíg az első futam indítására vártak, a többség a játszótéren foglalta el magát. A sulisárkányokat Balogh László köszöntötte.

– Azt gondolom, minden olyan értelmes időtöltés, amely erősít bennünket közösségeink minőségibbé tételében, az jó. És ezért jó, hogy van sárkányhajó fesztiválunk – fogalmazott a humán bizottság elnöke.


A siker titka a jó csapatmunkában rejlik (Fotó: Gergely Szilárd)

A csapatok nagy reményekkel vágtak bele a napba.

– Nagyon versenycentrikus vagyok, szeretném, ha jó helyen végeznénk, de ez csak akkor sikerül, ha összhangban vagyunk egymással, és együtt lélegzik a csapat. Anélkül semmi értelme – vélekedett Kéthelyi Anna, a Piarista-iskola tanulója.

A gyerekek szerint a sárkányhajózás több, mint egy izgalmas vízi sport, igazi közösségi élmény.

– Csütörtökön lejöttünk, és akkor gyakoroltunk egy félórát, az jól ment, mert megvolt az összhang, az Anna jól dobolt. Szerintem jót tudunk kihozni ebből a versenyből – mondta a szintén Piarista-iskola színeiben versenyző Tuboly Álmos.


A Sulisárkányra idén tizenkilenc csapat nevezett (Fotó: Gergely Szilárd)

A Sulisárkányra tíz általános és kilenc középiskolai csapat nevezett. A fiatalok felkészülését a fesztivál szervezői is segítették.

– A legfontosabb, hogy együtt evezzenek. Ők állóképességben még nem tartanak ott, hogy ezt a sportot versenyszerűen űzzék, viszont az előző napokban gyakorolhattak itt egy félórát, egy órát, és próbáltuk megmutatni nekik, hogyan kell a sárkányhajót mozgatni, hogyan lehet vele minél előbb beérni a célba – mutatott rá Cséplő László, a NAVI SE elnöke.

Szombaton már a felnőtteké a főszerep, a fesztiválra 34 csapat nevezett öt kategóriában. A legnagyobb számban baráti társaságok lesznek, de céges kollektívák is indulnak, továbbá négy település sárkányhajósai. Idén újdonság, hogy lesz egy „happy futam” is csak női, illetve csak férfiakból álló csapatok részére.

Eredmények:

Általános iskolák (5-6. osztály)
1. Kőrös Dragons
2. Aranysárkányok (Hevesi)
3. Szuperkecskék (Hevesi)

Általános iskolák (7-8. osztály)
1. Zrínyi Sárkányok
2. Piar Dragons
3. Galambterminátorok (Bolyai)
4. "Hetedik" LM (Bolyai)
5. Aqua Kids (Hevesi)
6. Bolyai Királyai
7. Aranka szeretlek! (Hevesi)

Középiskolások (200 m)
1. Keri Junior
2. KisHeineken (BLG)
3. "Nem ma kezdtük" (Zsigmondy)
4. Lapátfejűek (BLG)
5. Mezei Sárkányok
6. Jányok (BLG)
7. Paff (BLG)
8. Vízcseppmester tanítványai (Mező)
9. Vízfacsarók (Zsigmondy)

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.