Zöldtáborba költöztek a Péterfy-iskola alsósai

facebook megosztás

Az erdei iskola programnak már több évtizedes hagyománya van az intézményben. A kezdeményezés lényege, hogy a gyerekek játékos programok segítségével ismerhetik meg népi mesterségeket és a környezettudatos életforma jelentőségét.

A felszíni vizek védelmének, tisztaságának fontosságáról is tanulnak a péterfys alsósok az erdei iskolában. A háromnapos táborban különböző népi játékokkal, mesterségekkel is megismerkednek a diákok. Fűztünk, a kezünkkel megformáztunk virágokat, és azokat raktuk fel a bejárathoz. Nagyon sokat csináltunk, az elején senkinek sem ment, mert nehezen indult - mesélte Gyenese Szulamit, a Péterfy-iskola diákja.


Az erdei iskola programnak már több évtizedes hagyománya van a Péterfyben

A program első napja egybeesett a környezetvédelmi világnappal. A kezdeményezés legfőbb célja, hogy a fiatalok ne tantermi körülmények között tanulják meg a környezettudatosság jelentőségét. – A programunk elsődleges célja, hogy a gyerekek számára tudatosítsuk, bizonyos felelősségük, tevékenységük nekik is lehet a természet- és környezetvédelemmel kapcsolatosan. S minekután felelősséget leginkább az iránt lehet vállalni, amit egy picit is ismerünk, megszeretünk, ez program erre kiválóan alkalmas. A táborban a gyerekek tudását gyarapítjuk - fogalmazott Jakab Andrea, a Péterfy-iskola pedagógusa. 

A péterfys erdei iskola péntekig tart. Az utolsó napra szülők is érkeznek, akkor a fő program a gyerekekkel közös vetélkedő lesz.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.