A bajnokságra hangolódván

facebook megosztás

A szezon előtti főpróbáját tartotta a horvátországi Kaproncán az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese, mely a horvát első osztályú Slaven Belupo úgynevezett B jelű csapatával mérkőzhetett.

Slaven Belupo B – FC Nagykanizsa 3-2 (2-1)

Nemzetközi labdarúgó felkészülési-mérkőzés. Kapronca, 30 néző. V.: L. Purger. Kanizsai g.: Ekker, Vittman (11-esből).

Nagykanizsa: Horváth Márton (Borsi) - Simonfalvi, Major, Szabó B., Horváth B. - Kretz, Gerencsér A. - Lőrincz, Hampuk, Pál D. - Vittman. Pályára léptek még: Kovács Gy, Horváth Márk, Fadgyas, Bagó B., Herzsenyák, Ekker. Vezetőedző: Barna László.


Ahogy Csáktornyán, úgy Szabó Bálintéknak (6) a kaproncai futballmeccsükön is jócskán volt mit kivédekezniük

Fotó: Polgár László

Igencsak beleválasztottak ellenfél szempontjából a harmadosztály jövő vasárnapi rajtjára készülő FC Nagykanizsa labdarúgó együttesénél, hiszen a piros-kékekre annak a kaproncai Slaven Belupónak a B-csapata várt, melynek soraiban olyan ifjú futballisták is feltűntek, akik már az első ligás gárdájuk kispadjára is odaférnek, illetve olyan játékos is akadt, aki a már zajló horvát bajnokság első fordulójában a kiállítás sorsára jutott - a kanizsaiak ellen viszont játszott egy jót. Ahogy két hete Csáktornyán, a felek ezúttal sem mentek a szomszédba egy kis agresszivitásért, a hazaiak technikával és dinamikus játékkal igyekeztek uralni a meccset, ezért is be-becsúszott egy-két keményebb belépő a vendégektől, akiknél pedig a jó iramú és tempója mérkőzésen azért látszódott a tudatosság. A találkozón végig a kaproncaiak vezettek, 2-0 után lett 2-1, aztán 3-1, majd alakult ki a 3-2-es házigazdák győzelmét jelentő végeredmény.

Az FCN-nel kapcsolatos információ, hogy Béli Milán és Szegleti Gergely sérülés miatt nem lépett pályára, Lőrincz Bence pedig rúgást kapott a combjára. A Kaposvárról érkező Herzsenyák Áron szerződtetése előrehaladott állapotban van, az esély tehát igencsak nagy arra vonatkozóan, hogy Hampuk Ádám, Simonfalvi Gábor, Szegleti és a nagy csapatnál szerződést kapott Bagó Benedek, valamint Fadgyas Roland után új érkezővel számolhatnak a dél-zalai legénységnél.

- Annak mindenképpen örülök, hogy 3-1-es hazai vezetésnél nem estünk össze és nincs okunk szégyenkezésre a teljesítményünket illetően – fogalmazott a kanizsaiak szakvezetője, Barna László. - Szakmailag hasznos találkozót vívtunk, kemény összecsapás volt, s el kell ismerni, hogy felvettük a kesztyűt. Kissé talán könnyű gólokat adományoztunk ellenfelünknek, de véleményem szerint egy olyan kilencven percen voltunk túl, mely az NB III-ban is megállná helyét.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.