A Lendvát fogadták, Csáktornyára utaznak

facebook megosztás

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a labdarúgó NB III-ban szereplő FC Nagykanizsa legénysége, ellenfele a szlovén második vonalban játszó Nafta 1903 Lendava együttese volt.

FC Nagykanizsa – Nafta 1903 Lendava (szlovén II. osztály) 0-1 (0-1)

Labdarúgó felkészülési-mérkőzés. Nagykanizsa, 170 néző. Vezette: Molnár A. G.: Rebernik (36.)

Nagykanizsa: Horváth M. (Borsi) - Pál D., Major, Gerencsér A., Ekker - Béli M. (Bagó) - Szegleti, Hampuk (Szabó B.), Kretz (Kovács Gy.), Lőrincz - Vittman (Fadgyas). Vezetőedző: Barna László.


Szegleti Gergely (balról) sokat dolgozott első nagykanizsai felkészülési mérkőzésén

Fotó: Gergely Szilárd

Szépszámú nézőközönség előtt futhatott ki a kanizsai és a lendvai csapat a pályára, ahol a helyi szurkolók arra is kíváncsiak voltak, az FC Nagykanizsa hogyan is futballozik egy olyan gárda ellen, mely a napokban még az NB I-es Kaposvári Rákóczit is legyőzte. A hazaiak oldalán bemutatkozott a kaposvári utánpótlásból indult, legutóbb Szentlőrincen szerepelt Hampuk Ádám és az Andráshidából érkező Szegleti Gergely, utóbbit főleg Kretz Bálint próbálta minél többször a jobb szélen támadásba dobni. Barna László a játékpercek során labdarúgóit több poszton is cserélgette, próbálgatta és összességében nem is futballozott rosszul csapata. A dél-zalai legénység első próbameccséről volt szó a következő idényre készülődvén, így ebből is eredően voltak hiányzók, hiszen a szintén új igazolás Simonfalvi Gábor később csatlakozhat a kerethez, míg Horváth Balázs is engedéllyel van távol, Manchesterben... Egyelőre még nem a United, vagy a City van képben esetében, információink szerint baráti körében egy családi esemény szólította Angliába. Az első félidő hajrájához közelítve szereztek vezetést a horvát Mihael Rebernik révén a lendvaiak, akik a kanizsaiaknál többször tudták kaput eltaláló lövéssel befejezni támadásaikat. A második játékrészben mindkét oldalon cserékkel operáltak, illetve adtak lehetőséget a fiatalabbaknak is, így már a szlovéniaiak első számú kapusa, Florijan Raduha is az oldalvonal mellett figyelhette a történéseket.

- A bemelegítés alkalmával és egy félidőnyi idő alatt is megállapíthattam, hogy remek játéktéren futballozhattunk, szóval ez mindenképpen a mostani nagykanizsai mérkőzésünk javára szólt – így a 22 esztendős kapuvédő. - Nagyon sokan próbáznak még nálunk, így a ZTE-től is van fiatal velünk, szerdán pedig éppen az egerszegiekkel mérkőzhetünk a következő előkészületi meccsünk keretében Lendván.

A mérkőzés állása aztán a második játékrészben már nem változott és a kanizsaiak is újabb nemzetközi találkozóra készülhetnek majd, melyet július 13-án, szombaton Csáktornyán rendeznek. Akkor a horvát második vonalbeli Medjimurje Cakovec látja vendégül Barna László tanítványait, az összecsapás Muraköz központjában 18 órakor kezdődik a Mladost-stadionban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.