A Nagykanizsai Járásbíróság fogalmazója is ott van a győztes magyar csapat jogászai között

Megnyerte a magyar bírósági fogalmazókból álló csapat az Európai Igazságügyi Képzési Hálózat (EJTN) által szervezett nemzetközi fogalmazói verseny (THEMIS D) elődöntőjét: ezzel minden idők legsikeresebb magyar szereplését könyvelhetik el maguknak. A csapat tagja volt a Nagykanizsai Járásbíróság fogalmazója, dr. Krausz Bernadett is.

A dr. Gyuranecz Franciska, dr. Papp Dorottya és dr. Krausz Bernadett fogalmazókból álló csapat Finnországgal holtversenyben végzett az élen és jutott tovább a döntőbe. Dolgozatuk – a bírói etika és szakmai magatartás témakörén belül – a mesterséges intelligencia és a bírói etika kapcsolatát dolgozta fel. Prezentációjuk akkora sikert aratott, hogy a zsűri a legjobb vizuális előadásmódnak járó különdíjat is odaítélte a dr. Kovács Bálint bíró által mentorált csapatnak.

A THEMIS verseny döntőjét 2019. október 8. és 11. között Franciaországban, Bordeaux-ban rendezik meg: az igazságszolgáltatáshoz való hozzáférés témakörében 8 ország csapatai mérik majd össze tudásukat.

Papp Attila