A testet és a szellemet is felfrissíti a Kistudós tábor

A programot – a nagy siker miatt – idén nyáron már több turnusban szervezik meg a Pannon Egyetem Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ és a Kanizsa Felsőoktatásáért Alapítvány munkatársai. Az ötnapos táborban a természettudományos foglalkozások mellett nagy hangsúlyt fektetnek a szabadtéri, sportos vetélkedőkre is.

A kistudósok számára a laboratóriumban végzett kísérletek óriási élményt nyújtanak. A szervezők ugyanakkor fontosnak tartják, hogy különböző ügyességi feladatokból álló vetélkedőt, valamint kirándulást is szervezzenek a táborozóknak. – A gyerekek 99 százalékának az a véleménye, hogy nagyon jó a táborunk programja, szeretnének még tovább maradni, sajnálják, hogy csak egy hétig tart és kérdezik, miért nem lehet itt aludni. A tábor azért is jó, mert nemcsak a kémia iránt érdeklődő diákoknak nyújt megfelelő tudást, amit később kamatoztathatnak, hanem egy kicsit a fizikális és a kapcsolatépítő programra is lehetőséget ad - fogalmazott Pestiné Dervalics Ilona, a Soós Ernő Víztechnológiai Kutató-Fejlesztő Központ kutatási asszisztense .


A lézerlövészetet is kipróbálhatták a kistudósok

Tegnap katonai bemutató volt a délutáni program a Gyermekegyetemen. A jövő kutatói az akadályverseny után a lézerlövészetet és a célba lövést is kipróbálhatták. –Tegnap kimentünk a Csónakázó-tóra és mentünk a laborba is, és ez a mai akadálypálya is nagyon tetszik. S a hangulat is tetszik - említette Bödör Ciprián.

A táborban a szervezők munkáját kanizsai középiskolások is segítik, akik az 50 órás közösségi szolgálatukat töltik a Gyermekegyetemen.