Balatonberényben nyaralnak a ligetvárosi gyerekek

facebook megosztás

A hatnapos programon a Ligetkuckó Közösségi Tér rendezvényein aktív és jó tanulmányi eredményekkel bíró fiatalok vehetnek részt. A 40 diákot hajókirándulás, ügyességi vetélkedő és természetesen strandolási lehetőség is várta a táborban.

Az Együtt Ligetvárosért projekt keretében hat napot töltenek el Balatonberényben a kanizsai városrész fiataljai. A 40 fiatal közül sokan most először járnak a Balatonon. – Én nagyon jól érzem magam, az tetszik nekem legjobban, hogy barátokkal vagyunk, nagyon sok mindent tudunk csinálni. Sok helyre elmentünk, sétáltunk, elmentünk hajótúrára is. Nagyon sokat együtt tudunk focizni és bandázni is tudunk - említette Horváth Zsolt.

Játékos vetélkedőké volt a főszerep csütörtök délelőtt, de a hatnapos táborban kirándulás és más színes, érdekes program is várta a ligetvárosi gyerekeket. – Az itteni strand nem csak arra ad lehetőséget, hogy a Balatonba fürödjenek a gyerekek, de medence is van. Így ma már le tudunk menni, a medencékben kellemesebb a víz. Hajóval is kirándultak a gyerekek Badacsonyban, ott is szétnéztünk. Badacsonyban számos vetélkedő, sportverseny van. Nagyon kellemes ez a táborhely is, hatalmas focipályája van - tette hozzá Fehér Ildikó, a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének munkatársa.


Egy percig sem unatkoznak a ligetvárosi gyerekek a balatoni táborban

A tábor egy nyertes pályázatának köszönhetően valósulhatott meg. A balatoni üdülésen az Együtt Ligetvárosáért projekt legaktívabb, jól tanuló fiataljai vehetnek részt. – Igyekszünk bevonni azokat a gyerekeket, akik 1 éven keresztül jártak a közösségi térbe, szeretnénk őket megjutalmazni a táborozással. Gyakorlatilag ez el is érte a célját, hiszen igyekeztünk azokat a gyerekeket, bevonni a programunkba, akik a tanulmányaikat is sikerrel fejezték be az év végén. Ez egyfajta jutalomként is értékelhető - fogalmazott Nagy József György, a Demokratikus Roma Vezetők Szövetségének elnöke.

A táborozók vasárnapig maradnak Balatonberényben, a programot szombat este egy zenés est zárja.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.