Boksz gyerekeknek

A Kanizsa Boksz Klub ötnapos programján az egészséges életmódra való nevelés is előtérbe kerül. Tóth László vezetőedző munkáját a klub versenyzői is segítik.

Az ötnapos tábor célja, hogy a boksszal még csak ismerkedő újoncok megszeressék ezt a sportágat és a Kanizsa Boksz Klub összetartó közösségét. – Szerintem a legtöbb gyerek azért jár el edzeni, bárhova is, nem csak ökölvívásra, mert ott vannak a barátai. S én úgy gondolom, ha nálunk egy új gyerek barátokat szerez, főleg, ha egy versenyzővel barátkozik össze, akkor ő később is vissza fog térni - fogalmazott a klub vezetőedzője, Tóth László.

Horváth Mirabella mintegy fél éve jár edzésekre a Kanizsa Boksz Klubhoz. Elmondása szerint a kezdeti nehézségek ellenére mára élete egyik fontos részévé vált az ökölvívás. Először nekem úgy ajánlották a bokszot és kezdetben nem tetszett. De aztán sokat jöttem és megszerettem, már a szívemhez nőtt. Szeretnék elérni egy célt: versenyekre menni. Nagyon szeretek idejárni, ez a legjobb közösség az edzőnkkel együtt - említette a Kanizsa Boksz Klub tagja. 


Szüsz Cintia és Kovács Petra is mutatott jó pár ütéskombinációt az újoncoknak

A klub versenyzői nyáron is szép sikereket értek el, többen közel állnak ahhoz, hogy korosztályos válogatottak legyenek és kontinenstornán képviseljék Magyarországot. A Matyó-kupa volt a válogató az Eb-re. Ezt megnyertem, egy soproni lánnyal kellett bokszolnom. S nemrég szóltak, hogy 22-én fel kell mennem Tatára az edzőtáborba, s ott is kéne vele egyet bokszolnom. A nyertest pedig kiviszik az Európa-bajnokságra - tette hozzá Kovács Petra, a kanizsai klub egyik legtehetségesebb versenyzője.

Az ökölvívó táborra öt új fiatal jelentkezett, ők – mások mellett – Kovács Petrától is elleshették a boksz alapjait.