Bokszgálát tartottak a Zalakarosi Fürdőben

2019. júl. 9.

Szenvedély, munka és alázat, ezek nélkül nem lehet sikert elérni a bokszban – így fogalmazott Erdei Zsolt világbajnok bokszoló, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke a Zalakarosi Fürdőben tartott bokszgálán. Az érdeklődők a küzdelmek előtt a Kannavirág Királynő címért versengő szépségeket is megismerhették.

A Zalakarosi Fürdőn 2019-et az egészség évének nyilvánították, így igyekeznek minél több sportos rendezvénnyel várni idén a fürdőzőket.  Ennek a programsorozatnak volt a része a pénteki bokszgála is. – Az egészség éve programunk keretében egy nemzetközi bokszverseny van, s nemzetközi bokszolók mérik össze tudásukat, s emellett Erdei Zsolt Madár is megmérkőzik Dietz Gusztival - mondta Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő vezérigazgatója.

Bár az Erdei Zsolt és Dietz Gusztáv közötti mérkőzés – az egykori többszörös jiu jitsu Európa-bajnok sérülése miatt – elmaradt, így is láthattak szép ütéskombinációkat a fürdőzők, hiszen a Kanizsa Box Klub növendékei maribori ökölvívókkal csaptak össze. – Hétfőtől péntekig szerveztünk egy nemzetközi edzőtábort, ahova egy maribori csapat jött el hozzánk. Vannak köztük amatőr és profi ökölvívók is, s pénteki zárásként akartunk csinálni egy kis összecsapást, ezt sikerült megszervezni itt, a fürdőben. Mindenkinek van párja, vele csinál egy bemutatómérkőzést. Reméljük, örömmel térnek haza, kapnak gazdagon - említette Tóth László, a Kanizsa Boksz Klub vezetőedzője.

A kanizsai tehetségek mérkőzéseit Erdei Zsolt is figyelemmel kísérte. A szövetségi vezető szerint ahhoz, hogy egy fiatal sikeres bokszolóvá váljon, a tehetség önmagában nem elég. – A mi sportágunk többnyire a hátrányos helyzetű gyerekeket csábítja, ami nem azt jelenti, hogy egy jómódú gyerekből nem lehet éppen világbajnok. De ezek a srácok látnak benne egy kitörési lehetőséget, és sokkal nagyobb alázattal, szorgalommal állnak neki a munkának. S ők ezt tényleg akarják, de szenvedély nélkül ez amúgy sem fog menni - fogalmazott az egykori világbajnok.

Az ökölvívás iránt érdeklődő strandolók majd egy tucat mérkőzést láthattak a pénteki rendezvényen. A Kanizsa Boksz Klub edzői és vezetői a zalakarosi gála után sem pihennek, ezen a gyerekeknek tartanak napközis tábort.