Dr. Hári Tibor lesz az Éljen VárosuNK! polgármesterjelöltje

Az ellenzéki pártok helyi szervezetei által támogatott csoportosulás mai sajtótájékoztatóján kiderült, hogy olyan jelöltet kerestek, aki szakmájában sikeres, feddhetetlen, és aki szerintük képes lehet újra fejlődési pályára állítani Nagykanizsát. Az egyesület ötpárti támogatással indít képviselőjelöltet mind a 10 választókörzetben.

Az MSZP, a DK, a Momentum, az LMP, valamint a Jobbik helyi szervezetének vezetői tartottak ma sajtótájékoztatót az Erzsébet téren, ahol kiderült: mind az öt ellenzéki párt támogatja az Éljen VárosuNK! Egyesületet, így közös képviselőjelölteket és polgármesterjelöltet indítanak az októberi önkormányzati választásokon. Kijelenthető, hogy Nagykanizsán és a kanizsai választókerületben is, de most jelen esetben Nagykanizsán, többen vannak azok, akik az ellenzékben tudják elképzelni a jövőt, többen vannak azok a városban, akik nemet mondtak a jelenleg regnáló városvezetésnek vagy tavaly a kormánynak. Ebből kiindulva úgy gondoltuk, félretéve az alapvető ideológiai ellentéteinket, csak a fő feladatra koncentrálva, a város felvirágoztatására össze kell fognunk - fogalmazott Zakó László, a Jobbik regionális igazgatója.


Az Éljen VárosuNK! Egyesület ötpárti támogatással indít képviselőjelöltet mind a 10 választókörzetben

Az összellenzéki polgármesterjelölt Dr. Hári Tibor, nagykanizsai ügyvéd lesz, aki nem vett részt a mai sajtótájékoztatón. A pártok helyi vezetői és az Éljen VárosuNK! tagjai szerint életkora, tapasztalata és szakmai sikerei is alkalmassá teszik a város vezetésére Dr. Hári Tibort. Mi azt gondoljuk, miután megvitattuk mindannyian, hogy ő egy alkalmas, tettre kész ember, tenni akaró ember, aki valóban képes arra, hogy a városban jelenleg uralkodó állapotokat megszüntesse és ezt a várost valóban fejlődési pályára állítsa. Mert az elmúlt években nem stagnált, inkább lefelé menő spirálba került a város, ezt Horváth Jácint is említette az iparűzési adó csökkenése okán. Ebből látszik, hogy a gazdasági ereje miként változott a városnak - mondta Dr. Fodor Csaba, az MSZP Zala megyei elnöke.

A nagykanizsai egyesület tagjai még márciusi alakulásukkor legfontosabb feladatukként – egyebek mellett – a Kanizsáról elköltözött fiatalok visszacsábítását és a város jelenlegi vezetőinek leváltását jelölték meg. Az önkormányzati választásnak még nincs pontos időpontja, a voksolást a köztársasági elnök tűzi ki az egyik októberi vasárnapra.