Életpárti magyarok

facebook megosztás

Páratlan, bizalmas pillanat. Fiatal édesapa bicajt bütyköl csemetéjével. Kicsi székén előtte ül az utód. Dolgozni tanul, játszva. Aki így fogja fel az életét, felteheti róla bárki, hagyná odadobni gyermekei jövőjét? Családvédelem, mert van mit veszíteni.


Fiúgyerek, persze, hogy a gépek érdeklik. A hazai ellenzék, ha tehetné, babázásra kényszerítené. De nem hagyjuk! (Fotó: Kanizsa TV)

Másik apa, már iskolás fiával. Békés hangulatú videójának címe: Kell ennél jobb május 1.? Segédpilótával Sand határában potyogtatjuk a szóját szép naplementében! Kérdésem hasonló. Egy dolgos embernek vajon mi lehet a véleménye a munkája gyümölcsét elorozni szándékozókról?  Mert tapasztaltuk, mire képes a másik oldal.  „A szocialistákkal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogynak a mások pénzéből” – Margaret Thatcher mondása beigazolódott nem egyszer idehaza is. 2002-es kormányra kerülésükkor eltapsolták a Fidesz által rendbetett gazdaságot, nyomában egekbe szökött az adósság. Országé, településeké, családoké. A haszon pedig, jól tudjuk kiknek a zsebébe vándorolt.

Hihetjük-e, hogy egy baloldali városvezetés nem tud kárt tenni fideszes kormány alatt? Az önkormányzatiság, a demokrácia, sajnos–nem sajnos, de lehetővé teszi ezt. Napjaink tényei figyelmeztetnek. Naponta hány milliót lapátol ki a párbeszédes polgármester a zuglóiak pénzéből előnytelen parkolási szerződés miatt? Az MSZP elnökség döntött arról, hogy kit javasol Nagykanizsa város polgármesterjelöltjének – szól a múlt heti hír. Eh, mi a név? Van jelentősége? Nemde azt tenné – akárhogy hívják –, mint amit már jól ismerünk tőlük?


Méltán kedves madarunk. A gyermekáldás mellett a hűség és a bőség szimbóluma is (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

Három alapvető szakma. Aki ennivalót ad, aki fedelet, meg aki ruhát. Micsoda feje tetejére állított világ, ahol ők keresnek legkevesebbet! Nálunk lassan a normalitás felé mozdulunk, lecsúszás helyett gyarapodás, lépésről lépésre. Bár sok támadás éri – tudjuk, honnan – a munkaalapú társadalom programját, nő a többi szakma becsülete, megbecsülése is. Sorra dőlnek meg a dogmák: nem zárja ki egymást a tudásalapú és a munkaalapú.

„Évtizedekig azt mondták nekünk, hogy csak akkor növelhetők a fizetések, ha majd nő a termelékenység, azaz többet és hatékonyabban termelünk. Ön épp most mondta ki, hogy a fordítottja is igaz: a magasabb bérek magasabb termelékenységhez vezetnek. Ez a hagyományos logika fordítottja, de tényleg így van” – felelt Oláh Dániel kérdésére A magyar munkaalapú társadalom modellje a követendő irány című Mandiner-interjúban Marcin Piasecki lengyel közgazdász.


Három gyerek, mert biztonságot érzékelnek. Hiheti-e valaki, hogy édesanyjuk az ő jövőjüket kockáztatná? (Fotó: Papp János)

El akartak temetni minket, de nem tudták, hogy magok vagyunk… – adta mottóul írásának az MNB elnöke minap. Miért is ne lehetnénk világelsők másban is, 2030-ra?, folytatja Matolcsy György, és első helyre teszi: Miért is ne lennénk képesek a fejlett országok közül elsőként elérni a demográfiai fordulatot? Sok minden kell hozzá, mégsem olyan nehéz. Ha évente mostantól „csak” 1500 gyermekkel több születik minden évben az előző évhez képest, akkor 2030-ra elérjük a 110 ezres születésszámot, a nemzet fennmaradásához szükséges 2,1-es termékenységet.

Lapzárta után érkezett!

Az Európai Bizottság 1958-as születésű új elnökasszonya is életpárti: Egmont, Maria Donata, David, Victoria, Sophie, Johanna és Gracia 1987 és 1999 között született Heiko és Ursula von der Leyen házasságából. A V4 határozott fellépése megbuktatta mindkét bevándorláspárti csúcsjelöltet. A német szocialista Martin Schulz tombolt: „Ez Orbán Viktor és a kelet-európaiak győzelme” – adta hírül a Spiegel.

Papp János

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.