Falunap volt Surdon

2019. júl. 9.

Elismeréseket adtak át és számba vették az elmúlt év fejlesztéseit, de természetesen a szórakozás és a kikapcsolódás sem hiányzott a surdi falunap programjai közül. A rendezvényt utcabál zárta.

Senki sem maradt éhes a surdi falunapon: a szolgáltatók mellett a főzőversenyen részt vevő csapatok is ízletes fogásokkal készültek. – Minden évben itt vagyunk: részt veszünk a falu életében az egyesülettel, szeretünk itt lenni - fogalmazott Gazdig István, a Surdi Sporthorgász Egyesület alelnöke.

A falunap ünnepélyes megnyitóján elhangzott: a község minden évben épül-szépül: idén több hegyi úton dolgoztak a szakemberek, és folytatódott a művelődési ház felújítása – a tervek közt az orvosi rendelő és az óvoda korszerűsítése is szerepel. – A kormányunk számtalan alkalommal bizonyította, hogy a vidék Magyarországa fontos neki. Hiszen nemcsak uniós forrásokat biztosított a magyar falvak fejlesztésére, hanem hazai támogatásokat is. A legutóbbi jelentős lépés ezen a területen a Magyar Falu Program - mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Surdon a fejlesztések mellett a közösséget is ünnepelték: elismeréseket adtak át azoknak, akik munkájukkal hozzájárultak a község sikereihez. Egyúttal megjutalmazták a kitűnő bizonyítványt szerzett diákokat is.