Falunapot tartottak Újudvaron

facebook megosztás

Az érdeklődőket helyi fellépők zenés-táncos műsora, különböző játékos programok és kispályásfoci-kupa is várta.

A gyerekek legnagyobb örömére még a VadUdvar lakói is kilátogattak a falunapra. A település nagy napján kicsik és nagyok is válogathattak az érdekes programok között. A rendezvényen az Újudvar Községért díjakat is átadták. A kitüntetettek között volt Stamler Lajos képzőművész, pedagógus is. – Nagyon-nagyon jól esett. Kaptam én képzőművészeti-díjakat, s mindenfélét, de az, amikor az embert a saját falujában tüntetik ki, az a legtöbb, amit kaphat. Ez a legnehezebb, otthon megtenni, amit kell, ez a legfontosabb - fogalmazott a képzőművész, művésztanár.


„A legnagyobb elismerés az, ha az embert saját falujában tüntetik ki..." (Fotó: Gergely Szilárd)

A falunapot eredetileg az új termelői piacnál tartották volna, ám a faanyagot biztosító cég hibája miatt a létesítmény nem készülhetett el a szombati határidőig. – Az osztrák beszállító cég, amely a faanyagot biztosította volna az ácsoknak, hogy a munkát el tudják végezni még a hétvégéig, rossz minőségű árut szállított le, s mi nem voltunk hajlandók megengedni, hogy rossz minőségű árut építsenek be a piac épületébe. Ezért visszaküldtük, az pedig időbe kerül, amíg a fa visszaérkezik. Így a piacavató ünnepség kicsit el fog csúszni - mondta Jakab Sándor, a település polgármestere.


A beszállító cég hibája miatt kisebb csúszással, de szeptemberben átadják az újudvari termelői piacot

Az új piactér melletti két épületet azonban már felújították, ezeket szintén az árusok használhatják majd. A 93 millió forintos beruházás átadója a tervek szerint szeptember közepén lesz.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.