Felvették a kesztyűt

Az odacsúszásoktól, kőkemény belépőktől sem mentes felkészülési mérkőzést vívott az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó-csapata Csáktornyán és Barna László vezetőedző együttese végül döntetlenre végzett a helyi másodosztályú gárdával.

NK Medjimurje Cakovec (horvát II. osztály) – FC Nagykanizsa 0-0

Csáktornya, Sloga-pálya, 120 néző. V.: L. Purger.

Nagykanizsa: Borsi - Pál D., Major, Szabó B, Ekker - Kovács Gy., Béli - Szegleti G., Hampuk, Lőrincz, - Vittman. Pályára léptek még: Kretz, Simonfalvi, Herzsenyák, Fadgyas, Horváth M., Bagó B. Vezetőedző: Barna László.

A horvát második vonal előző idényében bravúrosan bent maradt Medjimurje első felkészülési meccsét vívta a nyári időszakban, míg a Nagykanizsa ezúttal is nemzetközi találkozón bizonyíthatott – másodszor a holtszezonjában. Nos, ez a meccs minden volt, csak nem „holt”, hiszen nagy hévvel estek egymásnak a felek. A hazaiaknál a fél legénység kicserélődött, illetve próbázott, így nem ismertek elveszett labdát, aztán ahogy ezt a stílust felvette a dél-zalai együttes, úgy sikeredett már-már bajnoki keménységűre az összecsapás. A vendéglátók lehetőségeire a kanizsaiak is próbáltak helyzetekkel válaszolni az első félidőben. A második játékrészben már kissé alább hagyott a lendület, ugyanakkor pályára lépett az FC Nagykanizsa színeiben először a klub új igazolása, Simonfalvi Gábor, illetve a Kaposvárról próbázó Herzsenyák Áron is. A piros-kékekkel tartott a kapus Szőke Richárd is, ő azonban maradt a Szepetnek SE kötelékében, ezúttal beugróként számíthattak volna rá. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a hajrában büntetőt rúghattak a vendégek, Major Máté bal oldalra tartó lövését azonban hárította a vendégek portása. Szerdán a nagykanizsaiak újabb előkészületi erőpróba előtt állnak, akkor a szintén harmadik vonalbeli Szentlőrinc SE látogat Kanizsára és érdekesség, hogy a baranyaiak kispádján immár Gombos Zsolt, a korábbi FCN-tréner foglalhat helyet. Hír még a Kanizsa háza tájáról, hogy Hetesi Patrik is hivatalos távozó a gárdától.

P.L.