Fúvószenétől volt hangos Zalakaros

facebook megosztás

Fúvószenétől volt hangos Zalakaros. A szombati fesztiválon a helyi és a nagykanizsai fúvósegyüttes mellett az albertirsai és a letenyei csapat is szórakoztatta a fürdővárosba látogató turistákat. 

A fúvószene kiválóan illeszkedik Zalakaros karakteréhez – így fogalmazott a fürdőváros polgármestere a találkozó megnyitóján. Novák Ferenc hangsúlyozta, a szolgáltatásokkal, a kultúrával és a gyógyvízzel nem csupán a testet, hanem a lelket is gyógyítani kívánják. - A német, osztrák nyelvterületen is nagy hagyományai vannak a fúvós fesztiváloknak. A gyógyhelyi karakterhez, a gyógyfürdőhöz nagyon szervesen illik a fúvós kultúra is. Mi büszkék vagyunk a több mint két évtizedes Karos Fúvósegyüttesre, annak az arany minősítésére – hangsúlyozta Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.

A fesztivál hangszeres résztvevői már napközben megadták az alaphangulatot a fürdővárosban, az esti zivataros időjárás pedig egyik együttest sem tántorította el a zenéléstől. – Csapunk egy fúvósfesztivált ma is itt, Zalakaroson, ez tavaly indult újra egyébként. Korábban, amikor Kanizsán még nem volt sör és fúvósfesztivál, akkor mi itt Zalakaroson találkoztunk a fúvós barátainkkal és a nagykanizsai zenekarral. És ezt valahogy megörökölte időközben a zalakarosi társaság, amit szintén én vezetek. Tehát kicsit oda-vissza csapongós állapotban vagyok, mert hál’ Istennek, két együttesem van, és mind a kettő remekül működő együttes, más-más stílusban – mondta Tatár Csaba, a Karos Fúvósegyüttes és a Nagykanizsai Fúvószenekar karnagya.

A fúvós esten kiváló volt a hangulat, a csapatok a klasszikus daraboktól kezdve a musicaleken át a filmzenékig tartó műsorral szórakoztatták a közönséget.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.