GasztroKanizsa: Tavaszi töltött csirkecombfilé

facebook megosztás

Vadász Zsuzsanna szereti a kihívásokat, a versenyszituációkat, melyben lesz is része majd ősszel. Munkahelyéről három csapat indul az országos közétkeztetési szakácsversenyen, ahol az ő gárdája tavaszi töltött csirkecombfilét készít krumpliprószával és lecsóval. A tavalyi dödöllefesztiválon elért kiváló, 1. és 2. helyezésen felbuzdulva úgy döntöttek a munkahelyén, hogy beneveznek a 2 éves időtartamú országos közétkeztetési szakácsversenyre is. Az első körön már túljutottak, következik az elődöntő. Zsuzsa erősségei közé a levesek, főzelékek, húsok készítése tartozik, ám, mint mindenkinek, neki is jólesik, ha az ellátottak megdicsérik a főztjét.


Vadász Zsuzsanna szereti a kihívásokat, és azt is, ha dicsérik a főztjét (Fotó: Bakonyi Erzsébet)

A töltött csirkecombfilé elkészítése:

A felső csirkecombot kifilézem, kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom, teszek rá egy szelet bacon szalonnát, majd erre a gombapépet. Ehhez az ízlés szerinti mennyiségű, apró kockákra vágott gombát, hagymát és zöldségzöldjét összepárolom. A gombapépre 1 nyers reszelt sárgarépát szórok, végül az egészet egy szelet lapkasajttal befedem. A húst nem tekerem fel, csak visszahajtom a két oldalát, hogy a bőrös fele legyen felül. A 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütöm, rápirítom a bőrét, és ezzel a húsos része kész is az ételnek.

A krumpliprószát a klasszikus zalai recept szerint készítem el: 4 adaghoz 40 dkg krumplit lereszelek, besózom, a levét kicsepegtetem, és aludttej vagy kefir, valamint liszt hozzáadásával jól süthető masszát keverek. Hogy jól mutasson a tányéron, a masszából kisebb tenyérnyi prószákat sütök. A klasszikus lecsóhoz vöröshagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, sót és borsot használok fel.

Bakonyi Erzsébet

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.