Hamarosan jön a Giro!

facebook megosztás

Hosszú előkészítő munka eredményének köszönhető, hogy Nagykanizsa lett a 2020-as Giro d’Italia magyarországi befutószakasza, nyilatkozta a Kanizsa TV Híradójának Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. A világ második legjelentősebb kerékpáros versenye alig egy év múlva, jövő májusban Budapestről rajtol, hogy aztán a három magyar etapot teljesítve a bringások 21 nap alatt körbetekerjék Olaszországot. A nemzetközi mezőny a fővárost követően, Győr és Székesfehérvár érintésével, a Balaton mellett teker Nagykanizsáig.


Hosszú előkészítő munka eredményének köszönhető, hogy Nagykanizsa lett a 2020-as Giro d’Italia magyarországi befutószakasza

– Nagyon sok tényező játszott össze, és tette lehetővé, hogy Nagykanizsa lett a befutó, és természetesen sok munka van ebben az egészben – nemcsak az elmúlt hetek, hónapok munkája, hanem az, hogy tudatosan fejlesztettük a kerékpárutakat Nagykanizsán. Ez nagyon sokat számított a döntésben. De tudták azt is a verseny szervezői, hogy Kanizsán azon dolgozunk, hogy a kerékpáros sportot felélesszük. Köszönet azoknak az embereknek, akiknek köszönhetően itt régen komoly kerékpáros élet volt. Ez a múlt is nagy szerepet játszott, s az, hogy szeretnénk újra feléleszteni. Tényező volt az is – igazolva a szándékunkat –, hogy épül majd egy velodrom. Ráadásul ezen a vidéken már most is több százan vannak – igaz, nem profi versenyzők, hanem szabadidősportolók, akik kerékpároznak. Mindez közrejátszott abban, hogy Nagykanizsa lett a befutó – mondta el Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.