Hamis bizonyítványokkal akart munkát vállalni a kanizsai kórházban egy 43 éves, hahóti nő

Hamis főiskolai és szakközépiskolai bizonyítványokkal akart munkát szerezni a nagykanizsai kórházban egy hahóti nő: munkát nem, csak egy vádiratot kapott kézhez a kanizsai ügyészektől, nemsokára pedig – szó szerint is – a dél-zalai város járásbírósága előtt magyarázhatja majd a bizonyítványát. A bűnügy részleteiről a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét, dr. Pirger Csabát kérdeztem.

Egy 43 éves, hahóti nő 2019. év februárjában jelentkezett a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház által meghirdetett pénzügyi ügyintézői állásra. A nő a jelentkezés során valótlanul azt állította, hogy pénzügyi szakügyintézői, ingatlanközvetítő-értékbecslői és mérlegképes könyvelői végzettséggel rendelkezik. Ennek igazolására 2019. március 5-én átadott a kórház pénzügyi osztályvezetőjének 4 db, a nevére kiállított bizonyítványt.

Az átadott főiskolai oklevél és annak melléklete, valamint a szakközépiskolai érettségi-képesítő bizonyítványok és azok mellékletei is hamisak voltak: színes, nyomtatástechnikai úton készültek, azaz utánzatok. Az okiratokon megnevezett oktatási intézmények is cáfolták a bizonyítványok valódiságát. Ezért a Nagykanizsai Járási Ügyészség közokirat-hamisításbűntette miatt emelt vádat a hahóti nő ellen a dél-zalai város járásbíróságán.

Papp Attila