Innovatív felnőttképzés Nagykanizsán

facebook megosztás

Magánszemélyeket, valamint kis- és középvállalkozások szereplőit várta tegnap szakmai workshopjára a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért elnevezésű szervezet. Az eseményen egy egyedülálló képzési lehetőséget mutattak be. – Tulajdonképpen olyan felnőttképzéssel foglalkozunk, ami elsősorban a kompetenciafejlesztésben segíti a nálunk tanulókat. Ez egy minisztériumi konzorciumban megvalósuló program. Olyan rövid tanulási programokat kínálunk az érdeklődőknek, amivel az informatikai, nyelvi vagy akár iparágspecifikus képzéseken vehetnek részt és mindezt ingyenesen tehetik meg – árulta el Galambos Adorján, a NYITOK Mobil Oktatási Rendszer divízióvezetője. 


Az ingyenes tanfolyamokra olyan 16 és 64 év közötti érdeklődők jelentkezhetnek

A 20 órás képzések erőssége, hogy nyitottak, rugalmasak és innovatív módon nyújtanak olyan ismereteket, amelyekre a vállalkozásoknak szükségük van. Az országban összesen ötvenkét helyszínen hoztak létre Nyitott Tanulási Központot. Nagykanizsán 2008 óta fogadják az érdeklődőket. – Ami itt nálunk, Nagykanizsán valóban működik és több is iránta az érdeklődő, az az angol nyelv. Bár az informatika is most már keresett, de egy időben stagnált nagyon. Most már egyre több helyre igyekszünk bejutni, akár partnercégeken keresztül, akár résztvevők ajánlásával. Ennek nagyon örülünk, mert ez egy pozitív dolog – fogalmazott Bogdán Judit, a Nagykanizsa Tanulási Központ tanulási tanácsadója.

Az ingyenes tanfolyamokra olyan 16 és 64 év közötti érdeklődők jelentkezhetnek, akik nem vesznek részt nappali képzésben. A program legfőbb célja, hogy a munkavállalók kiváló munkaerővé, ezáltal pedig a vállalkozások versenyképesebbé és hatékonyabbá váljanak.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.