Jó hír az Adriára utazóknak

A lezárás a Mura-híd állapota miatt már elkerülhetetlen volt, a felújítás egy közös magyar-horvát projekt keretében történt. A közúti határátkelőt az előzetesen tervezett július 31-e helyett már pénteken 6 órától újra igénybe lehet venni, amelyre nagy szükség van, hiszen az érintett szakaszon jelentősen nőtt az elmúlt évekhez képest a teherforgalom. A szakemberek fokozottan kérik az autósokat, hogy a torládások elkerülése érdekében minél többen használják a közúti határátkelőhelyet. A Mura-híd ünnepélyes átadását egy hónapon belül tervezik.


Sinkovics Róbert hangsúlyozta: a növekvő teherforgalom miatt különösen fontos volt a régi határátkelő megnyitása (Fotó: Gergely Szilárd)

– A közúti határátkelőhely március 31-én került lezárásra, azóta a forgalom innen az autópályára terelődött át. Nagyon-nagy leterheltséget jelentett ez, mind az utasok, mind a kollégáim számára, hiszen így a teljes teherforgalom az autópályán haladt keresztül. Sőt, még tovább is nőtt, havonta 18-21 ezer teherautó lépi át az államhatárt az átkelőhelyen. S a híd megnyitásával visszakerül ide a teherforgalom - fogalmazott Sinkovics Róbert, a ZMRFK Határrendészeti Osztályának vezetője.