Kaland az élet a Délzalai Vízmű SE úszótáborában

facebook megosztás

Kaland az élet a Délzalai Vízmű SE úszótáborában: a napközis programsorozat középpontjában ugyan az úszásoktatás áll, de a gyerekek minden nap más és más dolgot próbálnak ki. A harmadik turnus résztvevői eddig vívtak és teniszeztek, ma pedig a Csónakázó-tónál kirándultak. 

Az úszótáborozó gyerekek a délelőtt egy részét a városi uszoda medencéiben töltik, ki-ki az úszástudásának megfelelő csoportban. A szervezők azoknak a jelentkezését is fogadták, akik még csak most ismerkednek ezzel a sporttal. A Délzalai Vízmű SE táborának célja az úszás és a mozgásban gazdag, egészséges életmód népszerűsítése a gyerekek körében, ugyanakkor az edzők gondolnak az utánpótlásnevelésre is. – Egyrészt ez lehetőség arra, hogy az ügyesebb gyerekeket kiválasszuk, másrészt itt megszerettethetjük a gyerekekkel a vizet, akik megtanulnak vízbiztosan úszni. Hála Istennek, ez a kerettantervben is szerepel, a gyerekek Nagykanizsáról egész évben járnak úszófoglalkozásra. Szerintem ez azért jó, mert ez a legegészségesebb sportág – mondta el Polgár Sándor a Délzalai Vízmű SE vezetőedzője.

Az úszótáborban minden napra jut egy-egy különleges program, csütörtökön a Csónakázó-tóhoz látogatott a csapat. A gyerekek ezúttal az evezésben próbálhatták ki magukat, de a héten más sportágakba is belekóstoltak. – Elmentünk vívni, az volt a kedvencem. Utána tenisz volt, szerdán Karosba mentünk. Ma itt vagyunk, csónakázunk, pénteken pedig elmegyünk lovagolni és biciklizni – fogalmazott Bali Noel.

A tábor nemcsak a változatos programok, hanem a közösség miatt is népszerű. – Itt egy csomó új barátot lehet szerezni, illetve aki szeret sportos dolgokat csinálni, annak ez egy nagyon jó tábor lehet – vélekedett Rácz Dorottya. Jelenleg a harmadik turnus tart, a következő két hétben még kettőt indítanak a szervezők. A programok közt kézműves-foglalkozás, valamint a kanizsai tűzoltóság meglátogatása is szerepel.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.