Kanizsai siker a kötélugró világbajnokságon

A nagyatádi klub színeiben versenyző Ágoston Barbara összesen három ezüstéremmel tért haza Norvégiából. Rengeteget készült első világbajnokságára Ágoston Barbara, aki a Batthyány Lajos Gimnázium és Nagykanizsa támogatásának is köszönhetően utazhatott ki az Oslo-fjordoknál rendezett versenyre. Az óriási siker még a kanizsai sportoló szüleit is meglepte. – Nem számítottunk ilyen eredményre. Nagyon sokat készült, heti szinten több nap utazott Nagyatádra a klubjához. Ott csapattal készültek, illetve egyénileg, otthon minden nap forgatta a kötelet. A gyorsaságira különösen nagyon sokat készült. Arra leginkább egyedül tudott, hiszen ott állóképesség kellett - mesélte Táncsics Tímea, Ágoston Barbara édesanyja.

A nagyatádi klub vegyes csapata – benne a kanizsai Ágoston Barbarával – korosztályában a formáció versenyszámban kétszer is a dobogó második fokára állhatott, Barbi pedig egyéniben is szerzett egy ezüstérmet a kötélugró világbajnokságon. – Első két nap csak a gyorsasági versenyszámok voltak, aztán jöttek az egyköteles, majd a duplaköteles gyakorlatok. Nekem személy szerint az egyköteles gyakorlatok és a formáció gyorsasági sikerült a legjobban. Mindhárom versenyszámban második helyezést értem el - fogalmazott Ágoston Barbara, a Nagyatádi Kötélugró Klub sportolója.  


Csapatban is ezüstöt szerzett Ágoston Barbara

Barbara legfőbb célja, hogy jövőre is kijusson a világbajnokságra, amit Kanadában rendeznek. A kanizsai tehetség azon a versenyen már a felnőttek között bizonyíthatja tudását.