Karnyújtásnyi segítség

facebook megosztás

Az Inkubátorházban nyújthatták karjukat az önkéntes segítők. A nyári időszakban nehéz biztosítani a vérellátást, hiszen a meleg hónapokban megfogyatkozik az állandó donorok száma, így a területi szervezetek több akciót, esetenként kitelepüléses véradást is szerveznek.


A vöröskereszt következő akciója augusztusban lesz, a hagyományos nyári véradóhét 5-én, hétfőn kezdődik

A Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének ma már stratégiai partnerei vannak a külső helyszínekre szervezett váradásokhoz, tegnap az Inkubátorházban várták a segítséget nyújtó kezeket. – Évente több alkalommal szervezünk kitelepüléses véradásokat. Ez azért is fontos, mert így különböző helyszíneken tudnak jönni az emberek vért adni. Tehát, ha épp munkahelyekre megyünk munkaidőben, azért jó, mert nem kell otthagynia a dolgozónak a munkát. Ide az Inkubátorházba is évek óta több alkalommal jövünk. Elmondható, hogy az évek során nagyon jó kapcsolat alakult ki a Vöröskereszt és az Inkubátorház között. Ez a mi munkánkat is segíti, ugyanis egyre nehezebben találunk olyan helyszínt, illetve céget, amely szívesen fogadna minket munkaidőben - fogalmazott Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt Nagykanizsai Területi Szervezetének véradásszervezője.

A szabadságolások miatt az Inkubátorházban is csökken nyáron a véradók száma, de a többi időszakban kedvező a résztvevők létszáma. – Mi a kezdetektől fogva együttműködünk a Vöröskereszttel. Főképp azért, amikor még nem volt bevezetve az Inkubátorház, mint fogalom, nekünk is jó volt, mert az emberek megtudták, hol van az Inkubátorház. A dolgozók, cégvezetők megismerték a tevékenységünket. Másrészről a társadalmi szerepvállalás fontossága miatt vállaltuk ezt az együttműködést és a helyszín biztosítását a véradás számára – mondta Mihovics Zoltán,  az Inkubátorház és Innovációs Központ vezetője. A kanizsai Vöröskereszt következő akciója augusztusban lesz, a hagyományos nyári véradóhét 5-én, hétfőn kezdődik. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.