Két kislányt is bántalmazott az általános iskolában a mindössze 15 esztendős fiú

„Jó irányba” halad az a 15 éves fiú, aki a tófeji általános iskolában bántalmazta két lány osztálytársát, már, ha a célja a javítóintézet, vagy a börtön: egyszóval a fiatalon elrontott élet… Ha így folytatja, fényes jövőnek biztos, hogy nem néz elébe: turkálhatja majd a kukákat harminc évesen, mert a durva, verekedős emberekből nem kér a társadalom. Se munkája, se családja nem lesz, mert ugyan melyik lánynak kell egy agresszív fiú?

Ha esetleg olvassa a „hőstettéről” íródott soraimat, remélem, nagyon elgondolkodik ezen, mert még nem késő változtatni, megváltozni. Ezt valószínűleg majd a bíró is el fogja mondani neki, mert nemsokára a Zalaegerszegi Járásbíróságon kell, hogy számot adjon tetteiről, ugyanis a megyeszékhely ügyészei nemrégiben vádat emeltek ellene. A büntetőügy részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

2018. június 11-én, 13 órakor a Tófeji Általános Iskola egyik osztálytermében szóváltás alakult ki egy 15 éves fiú – a későbbi terhelt –,valamint két kiskorú lány –a sértettek – között, mert a lányok szerint a fiú túl hangosan hallgatta a zenét. A terhelt ekkor odament a padon ülő, egyik lányhoz, majd tenyérrel, nagy erővel arcon ütötte. Nem állt le, hanem támadólag lépett fel a másik kislánnyal szemben is, akit meg akart lökni.

Ekkor a lány megfogta a fiú kezét és rászólt, hogy hagyja abba a bántalmazást. Azonban a terhelt ezt, a szintén a padon ülő lányt is meglökte a mellkasánál, majd tarkójánál megfogva a padok között húzva, a földre rántotta. A sértett ennek következtében az asztal lábába ütötte a fejét.  Amikor felállt, a terhelt ismét támadólag lépett fel vele szemben, mire a lányágyékon rúgta. A dulakodás folytatását a terembe érkező pedagógus akadályozta meg.A lány a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Mindezek miatt a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság és testi sértés miatt emelt vádat a 15 éves fiú ellen.

Papp Attila