Kiderültek a ponthatárok

facebook megosztás

Az előzetes ponthatárok tavalyhoz képest alig változtatok, a legnépszerűbb szakokon idén is magas a limit. A Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán az őszi szemesztert száz elsőéves kezdheti meg. – Ezt a számot alapvetően jónak értékeljük itt, a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán. Ugyan, egy kicsit alacsonyabb, mint a tavalyi évben, de azt gondoljuk, hogy ez is nagy siker egy vidéki intézmény számára. Amit még elmondhatok, nagyon érdekes volt számunkra, hogy egyre nagyobb azoknak a hallgatóknak az aránya, akik munka mellett vállalnak még tanulmányokat. Egyre többen jelentkeznek a levelezős képzéseinkre, az idei évben ez már csaknem a hallgatóink felét kitette – árulta el Dr. Tóth-Kaszás Nikoletta, a PEN kampuszigazgatója. 


Tegnap este óta nyilvánosak a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárai

A nagykanizsai intézményben idén is az informatikai képzések voltak a legnépszerűbbek, de a levelező formában induló gépészmérnöki, valamint a pénzügyi és számviteli felsőoktatási szakképzésre is sokan jelentkeztek. A kampuszon szeptembertől ráadásul egy új szak, a vízügyi üzemeltetési mérnök képzés is elindulhat. Bertók Martin üzemmérnök-informatikus alapszakra jelentkezett, amelyre felvették, így ő biztosan a PEN hallgatója lesz ősztől. – Természetesen első helyen jelöltem meg a nagykanizsai kampuszt, mert kívülről nézve nagyon családias légkörnek tűnt. Sok szempontból is kényelmesebb volt nekem ide jelentkezni és szinte biztos vagyok benne, hogy ugyanolyan szintű tudást fogok kapni, mint bármely másik egyetemen – mondta Bertók Martin.

Akiket első körben nem vettek fel, azoknak a pótfelvételi nyújt segítséget. Jelentkezni az E-felvételi rendszerében várhatóan a jövő héttől lehet. Akkor azonban már csak egy felsőoktatási intézmény egyetlen szakát jelölhetik meg a tanulni vágyók. Idén, országosan, a legnépszerűbbnek a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és a marketing, valamint a mérnökinformatikus szak bizonyult. A legmagasabb határt, 478 pontot, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karán húzták. 

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.