Királynő született Zalakaroson

Királynő született Zalakaroson: a fürdőváros szépségversenyét a tanakajdi Becker Vivien nyerte meg. A 2019-es Kannavirág Királynő második udvarhölgye a nagykanizsai Wéber Petra lett. Idén minden eddiginél többen, százan szerették volna elnyerni a koronát, a döntőben végül nyolc lány szerepelt.

Mozgalmasan telt a verseny előtti pár nap a döntősök számára. A lányok csütörtökön érkeztek Zalakarosra. Ruhapróbákon, fotózáson vettek részt, és begyakorolták a koreográfiákat, majd pénteken – az előző évekhez hasonlóan – a Zalakarosi Fürdőn vonultak fel.


A Zalakarosi Fürdőn minden évben felvonulnak a jelöltek (Fotó: Gergely Szilárd)

Szombaton a szépségverseny zsűrije is lázasan készült az élőshow-ra. Idén minden eddiginél többen, százan jelentkeztek, és az előzsűrizést követően alakult ki a döntősök listája.

– Számomra mindig is a természetesség volt a nyerő. Nyilván itt minden lány szépen ki van sminkelve, és hetek óta készülnek erre a versenyre, de ezen túl is nekem az tetszik a legjobban, ha egy lánynak van kisugárzása – árulta el a zsűri egyik tagja, Veréb Tamás színész, énekes.


Az élőshow házigazdái, Szabó-Kulcsár Edina és férje, Szabó András Csuti szerint a belső értékek a legfontosabbak (Fotó: Gergely Szilárd)

A döntő műsorvezetője, a 2014-es Miss World második helyezettje, Szabó-Kulcsár Edina szerint is a belső értékek a legfontosabbak.

– Jótékonykodás, hogyan viselkedik másokkal, segítőkész-e, alkalomadtán hogyan öltözik fel és hogyan viselkedik, a morál… annyi mindent fel tudnék sorolni, hogy estig itt lehetnénk. Úgy tudnám röviden megfogalmazni: egy lányban minden jó tulajdonság meglegyen, és emellett tudjon bánni a szépségével – fogalmazott.

A lányoknak idén egy plusz kritériumnak is meg kellett felelniük.

– Az egészség évének a jegyében rengeteg programunk van Zalakaroson. A lányoktól is elvárunk egyfajta fittséget, egy olyan produktumot, ami az egészségmegőrzésre, az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet – hangsúlyozta Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.


A harmadik tourban Dudik Szonja által tervezett estélyit viseltek a lányok (Fotó: Gergely Szilárd)

Az élőshowban a lányok három tourban – farmersortban, fürdőruhában és estélyiben – mutatták meg bájaikat. A zsűri döntése alapján a Tanakajdról érkezett Becker Vivien lett az idei Kannavirág Királynő, és ezzel egy évre a fürdőváros arca. A 20 éves lány pszichológus szeretne lenni.


A Kannavirág Királynő (középen): Becker Vivien és két udvarhölgye. Balra Drága Daniella, jobbra a nagykanizsai Wéber Petra (Fotó: Gergely Szilárd)

Az első udvarhölgy a szokolyai Drága Daniella, a második pedig a nagykanizsai Wéber Petra lett, aki elmondása szerint eddig minden Kannavirág Királynőválasztáson részt vett nézőként. A verseny atmoszférája annyira lenyűgözte, hogy idén úgy döntött, ő is próbára teszi magát.