Közeleg a határidő

facebook megosztás

Még egy napjuk van az üzemeltetőknek, hogy az automaták adatait bejelentsék – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A kötelezettség szolgáltatástól és árucikktől függetlenül már minden olyan berendezésre vonatkozik, melynek működéséhez nincs szükség kezelőszemélyzetre. A bejelentést elektronikusan, az AVTOMATA elnevezésű adatlapon kell megtenni, melyen rögzíteni kell az automataberendezés legfontosabb azonosító adatait, műszaki és működési jellemzőit. Az internetes kitöltő- és ellenőrzőprogram, valamint a hozzátartozó kitöltési útmutató letölthető a NAV honlapjáról. Mostanáig mintegy kilencezer automatát regisztráltak. Augusztustól a be nem jelentett berendezés üzemeltetője pedig mulasztási bírságra számíthat.


A kötelezettség szolgáltatástól és árucikktől függetlenül már minden olyan berendezésre vonatkozik, melynek működéséhez nincs szükség kezelőszemélyzetre

– Július 31-ig kell bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé az üzemeltetőknek azokat az automata berendezéseket, amelyek olyan terméket vagy szolgáltatást kínálnak, amiért helyben fizetnek a vásárlók, és a működésükhöz nincs szükség kezelőszemélyzetre. Idetartoznak például a parkolóautomaták, a személyzet nélküli autómosó berendezések vagy a százforintos játékkiadó gépek. A bejelentést elektronikusan, az AVTOMATA elnevezésű adatlapon kell megtenni. Az eredeti határidő június 30-a volt, de az adóhivatal még egy hónapot hagyott az üzemeltetőknek, hogy az automaták adatait biztosan be tudják küldeni július 31-ig – fogalmazott Joó Hilda, a NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtó főreferense.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.