Letartóztatás elrendelése a zalai, rabszolgatartó családdal szemben

A Zalaegerszegi Járásbíróság 2019. július 17. napján kényszerintézkedést rendelt el egy zalai család négy tagjával szemben, akiket azzal gyanúsítanak, hogy két ismerősüket személyes szabadságuktól megfosztva kényszerítették munkáratudtam meg dr. Vándor Virágtól, a Zalaegerszegi Törvényszék sajtószóvivőjétől.

A társtettesként elkövetett emberkereskedelem bűntettével gyanúsított család három tagjával szemben a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája – a bizonyítási eljárás befolyásolásának veszélye miatt – 30 napos időtartamra letartóztatást, míg negyedik társukkal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el.

A döntés két gyanúsított esetében jogerős.

***

A bűnügyi felügyelet a terhelt szabad mozgáshoz és a lakóhely, illetve a tartózkodási hely szabad megválasztásához való jogát korlátozza. A bíróság előírja, hogy a terhelt a számára meghatározott területet engedély nélkül nem hagyhatja el. Elrendeli, hogy meghatározott jellegű nyilvános helyeket, nyilvános rendezvényeket vagy meghatározott közterületeket nem látogathat, továbbá a terhelt köteles meghatározott időközönként és módon, a rendőrségen jelentkezni.

Papp Attila