Még hétmérföldes csizmákat is hajíthattak a TELE-KA-LAND Mesefesztiválon

facebook megosztás

Egy szlovén-magyar határon átívelő projektnek köszönhetően a magyarszerdahelyi mellett Nagyrécsén, valamint a  szlovéniai Dobronakon és Alsómarácon is épült egy mesepark.  Ezeken a helyszíneken idén kétnapos programokkal várták az érdeklődőket a szervezők.

A különböző kézműves programok mellett még tucatnyi lehetőség közül választhattak a Mesefesztivál látogatói pénteken Magyarszerdahelyen. A Hétmérföldes Csizma Mesefesztivál első napján a Thúry Vitézlő Oskola hagyományőrzői is várták a családokat. – Mi is sok programmal fogadtuk a kicsiket és a nagyobb gyerekeket is. Íjászkodunk és kézműves-foglalkozásokat is tartunk - említette Horváth Hilda, a Thúry Vitézlő Oskola tagja.

A nagykanizsai hagyományőrző csoport tagjai fontosnak tartják, hogy minél több ilyen és ehhez hasonló rendezvényen vegyenek részt, hiszen így a legkisebb generáció tagjai is megismerkedhetnek őseink hagyatékával. – Minden kisközösség, amely valamiféle értékek mentén rendezi önmagát, azért is teszi, hogy ezeket az értékeket minél több emberhez juttassa el. Nem is toborzás okán, de fontos közvetíteni azt, ami bennünk jobban kiteljesedik, s a vitézlő oskola ilyen. Mi nem zárjuk be magunkat egy adott tevékenységhez, különösen nem sporttevékenységhez. Mi nem versenyzünk, mi nem akarunk másoknál ügyesebbek lenni - mondta Vörös András, a vitézlő oskola vezetője.

A szellemi és ügyességi feladatok mellett 21. századi mesés kihívásokkal is várták a piciket a fesztiválon. – QR-kód feladatokkal szeretnénk ugyancsak a meseparkokat népszerűsíteni. QR-kódok vezetik a gyerekeket, ha lefotózzák és használják a mobilapplikációt, akkor megtudhatnak a mi honlapunkról rengeteg információt a parkokról, amik alapján mi kérdezünk, és arra kell válaszolni - fogalmazott Gyarmati-Litter Tímea, a TELE-KA-LAND projektmunkatársa.

Szombaton még falunéző mesehintó is várta a gyerekeket, akik Magyarszerdahely legszebb pontjait is megismerhették. A fesztivál második napjára is sokan érkeztek, hiszen egyebek mellett fotószafarival és sorversenyekkel is várták az érdeklődőket. –  Nagyon jó volt itt tegnap is és ma is az lesz. Nagyon sokat játszottam tegnap, jó ez az élmény - mesélte László Panna.


Szombat reggel többször is megtelt a mesehintó Magyarszerdahelyen

A fesztivált a tervek szerint jövőre is megtartják, sőt, a szervezők szeretnék elérni, hogy a program sikerének köszönhetően minél többen töltsenek el pár napot a projekthez csatlakozó szálláshelyek valamelyikén. A mesefesztivál idei utolsó rendezvényét augusztus 23-án és 24-én tartják Nagyrécsén.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.