Megtalálták a gombaszedés közben eltűnt idős férfit

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. július 29-én 11 óra körül érkezett bejelentés arról, hogy egy idős férfi a Lenti-Zajda, Szilvágy és Nova községek, valamint a 75-ös számú főútvonallal körbehatárolt erdőrészben gombaszedés közben eltűnt. A bejelentést követően a Lenti Rendőrkapitányság szolgálatban lévő rendészeti- és bűnügyi állománya azonnal a férfi keresésébe kezdett. Erdészek és polgárőrök segítségével kutatóláncban vizsgálták át a területet. A keresésben nyomkövető kutyás rendőrök is részt vettek, valamint a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság kezelésében lévő felderítő drónokat is bevetették. 


Fotó: police.hu

Az összehangolt keresésnek köszönhetően a bejelentést követő három órán belül az eltűnt idős férfit az erdőben, a vasúti töltéstől nem messze a kutatócsoport tagjai megtalálták. A 87 éves férfi elmondta, hogy lemaradt lányától, elesett, majd elvesztette tájékozódási képességét a sűrű erdőben. Elfáradt és megpihent, amikor megtalálták a kutatásban résztvevők. Szerencsére a férfinek a fáradtságon és dehidratáltságon kívül más baja nem esett.

A rendőrök a férfit rokonaihoz kísérték, ellátásra nem szorult, így hozzátartozói sérülésmentesen otthonába vihették.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy aki az erdőbe indul, mindig vigyen magával vizet, és legyen nála mobiltelefon!